Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premirul Viorica Dăncilă a participat la evenimentul de lansare a Președinției române la Consiliul Uniunii Europene, organizat la sediul Parlamentului European

Viorica Dăncilă

În cadrul vizitei pe care o efectuează la Bruxelles pentru prezentarea priorităților Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat miercuri, 23 ianuarie, alături de membrii delegației guvernamentale, la evenimentul de lansare a Președinției române la Consiliul Uniunii Europene.

La eveniment au participat atât înalți oficiali europeni, cât și membri ai Corpului diplomatic acreditați la Bruxelles. Evenimentul a avut ca moment central vernisajul expoziției de fotografie ”Peisaje din România”, a fotografului Sorin Onişor, iar programul muzical a fost asigurat de ansamblul Violoncelissimo.

Cu aceasta ocazie, prim-ministrul Viorica Dăncilă a susținut o alocuțiune prin care a apreciat participarea artiștilor români la eveniment, subliniind contribuția pe care România o aduce identității și construcției europene, atât din punct de vedere cultural, cât și din postura mandatului său ca Președinție a Consiliului UE.

Citește și: Primarul Timișoarei spune că a discutat cu șeful CNAIR. Reprezentanții CNAIR: 'Nicolae Robu, invocă discuţii şi întâlniri fictive'

Totodată, demnitarul român a evidențiat că liniile de acțiune ale Programului Președinției României la Consiliul UE se reflectă într-o idee-cheie: „Coeziunea, o valoare comună europeană”.

„În acest spirit de unitate, solidaritate și coeziune, România își propune să acționeze de o manieră eficientă, care să aducă rezultatele pe care cetățenii europeni le așteaptă.

Astfel, prim-ministrul României a apreciat că succesul obiectivului asumat de țara noastră la Președinția Consiliului UE depinde de unitatea și cooperarea tuturor membrilor Uniunii Europene, a factorilor de decizie, și nu în ultimul rând, a tuturor cetățenilor europeni”, se arată într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.