Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premiul Festivalului de film BUZZ CEE pentru cel mai bun lungmetraj a fost câştigat de un tânăr regizor rus

opiniabuzau.ro
buzz cee

Premiul Festivalului de film BUZZ CEE pentru cel mai bun lungmetraj a fost câştigat, duminică, de filmul rusesc "Pădurea (The Forest)", în regia lui Roman Zhigalov, potrivit Agerpres.

"A fost anul Rusiei, patru din cele cinci premii au fost câştigate de regizori ruşi, o ţară în care se investeşte în ultima vreme. Trofeul Long Buzz, pentru cel mai bun film de lungmetraj, a revenit producţiei "Pădurea (The Forest)", în regia tânărului regizor Roman Zhigalov, exponent al noului val", a declarat pentru AGERPRES directorul festivalului, Mihaela Constantinescu.

Potrivit sursei citate, la actuala ediţie au fost înscrise în competiţie peste 2.000 de filme din 25 de ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est, dintre care au fost selectate 60, în cele şapte zile de proiecţii înregistrându-se un număr de aproape 7.000 de spectatori.

La categoria documentar de lungmetraj, Trofeul Real Buzz a fost câştigat de filmul "Voiaj la clasa a 3-a", în regia lui Rodion Ismailov. "Piciorul (The Leg)", în regia lui Anton Sukharev, a luat Trofeul Short Buzz, pentru cel mai bun scurtmetraj, iar filmul "Marele Premiu (Superprize)", regizat de Konstantin Chelidze, a câştigat premiul la categoria cel mai bun scurtmetraj studenţesc.

Citește și: Atmosferă incendiară la Neversea! Armin Van Buuren: 'Mă simt acasă când ajung în România'

Premiul Doc Buzz, acordat celui mai bun documentar de scurtmetraj, a fost obţinut de "Afganistanbul", regizat de Ulaş Tosun.

Juriul a fost format din Domnica Cîrciumaru, director de casting, George Kalomenopoulos, producător (Grecia) şi regizorul Daniel Sandu.

Cea de-a treia ediţie a Festivalului de film BUZZ CEE s-a desfăşurat la Buzău în perioada 2-8 iulie. BUZZ CEE 2018 este un proiect finanţat de Primăria municipiului Buzău şi Centrul Naţional al Cinematografiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.