Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premiul 'Un Certain Regard', acordat filmului iranian anticorupţie al lui Mohammad Rasoulof

Premiul "Un Certain Regard" al ediţiei a 70-a a Festivalului de la Cannes a fost decernat sâmbătă filmului "Lerd" (Un om integru - n.r.) al regizorului iranian Mohammad Rasoulof, care critică corupţia din ţara sa, relatează AFP preluat de agerpres.

Filmul relatează povestea lui Reza, un om cu o viaţă simplă care încearcă să se lupte împotriva corupţiei unei companii private care vrea să-i determine pe săteni să-şi vândă bunurile. 

Regizorul a făcut în acest an deplasarea la Festival, după ce în 2011 el nu a putut ajunge la Cannes pentru a primi premiul pentru "Goodbye" (premiul pentru regie la categoria "Un Certain regard"), întrucât se afla într-un regim de domiciliu forţat. 

Trei alte premii au fost decernate sâmbătă seară de juriul prezidat de actriţa americană Uma Thurman. Este vorba despre "April's Daughter" (premiul juriului), "Wind River", al americanului Taylor Sheridan (premiu pentru regie) şi "Barbara", al francezului Mathieu Amalric (premiu pentru poezie cinematografică). 

Actriţa Jasmine Trinca a fost şi ea recompensată pentru rolul său din "Fortunata", al italianului Sergio Castellitto. 

Premiile "Un Certain Regard" devansează cu 24 de ore anunţarea câştigătorului Palme d'Or, care va fi decernat duminică seară. Optsprezece filme, din 22 de ţări diferite, s-au aflat în competiţie la această secţiune. Şase dintre ele au fost debuturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.