Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preoți și un episcop lansează acuze HALUCINANTE la adresa Maiei Sandu: 'E stearpă'

maia sandu

Un grup de preoţi, în frunte cu episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, a îndemnat vineri creştinii din Republica Moldova să nu fie indiferenţi faţă de viitor, să se prezinte la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale pe 13 noiembrie şi să nu o aleagă pe candida proeuropeană Maia Sandu, spunând că ea prezintă un "pericol pentru Biserică" şi că ar fi "stearpă".

Citește și: Conduce în SÂNII GOI, dar cu centura pusă: IMAGINI de senzație cu o femeie, la volan / VIDEO

Preoţii au declarat că oamenii trebuie să susţină un candidat creştin şi moral sănătos, aşa cum, în opinia lor, este candidatul prorus Igor Dodon. Într-o conferinţă de presă, episcopul Marchel, subordonat Patriarhiei Moscovei, a declarat că Biserica nu se amestecă în politică, nu influenţează deciziile politice, dar vine să le explice oamenilor cine poate să promoveze valorile morale sănătoase şi cine le încalcă. Episcopul Marchel a menţionat că acum alegerea se face între "un creştin şi un necreştin, între un patriot şi un nepatriot", pentru că, potrivit lui, în aşa fel s-au plasat cei doi candidaţi, scrie Deschide.md Înaltul prelat a insistat că vrea să orienteze creştinii, să le spună că nu este un drept moral-creştinesc să o voteze pe Maia Sandu, care, în calitatea sa de ministru al educaţiei, în anul 2013 a introdus în bibliotecile din ţară o carte pe care episcopul a numit-o nocivă, enciclopedia 'Viaţa sexuală'.

Citește și: Cu ea a înșelat-o Cristiano Ronaldo pe Irina Shayk: Da, e ROMÂNCĂ / FOTO

"Această carte păcătoasă conţine fotografii spurcate", a afirmat episcopul de Bălţi şi Făleşti. Episcopul a mai acuzat-o pe Maia Sandu că a interzis rugăciunea la festivitatea de început de an şcolar. El s-a arătat nedumerit de faptul că pe fosta ministră a deranjat-o agheasma cu care erau stropiţi elevii şi profesorii la început de an şcolar. Însă episcopul nu s-a limitat doar la aceste acuzaţii şi a trecut la atac la persoană, spunând despre Maia Sandu că "nu are familie şi copii" şi că ar fi "stearpă", scrie şi Ziarulnational.md. "Rodul activităţii mele, a dumitale, trebuie să se soldeze cu un... rezultat. Aşa cum nu găsim rodul stăruinţelor ei, am zis că e un bob sterp. Lumea zice că ea nu va închide biserici, pentru că ea se duce la biserică. Eu nu am văzut-o", a mai spus el. Întrebat dacă are binecuvântarea Mitropolitului Vladimir pentru a face aceste declaraţii, episcopul Marchel a afirmat că în această conferinţă de presă reprezintă Eparhia de Bălţi şi Făleşti şi nu are nevoie de binecuvântarea ÎPS, conform Agerpres.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.