Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa britanică citează un europarlamentar român care critică 'împărțirea prăzii în Parlamentul European'

arhiva personala
Laurentiu Rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega a fost citat de BBC în pagina electronică a publicației cu referire la dezbaterea de astăzi de la Strasbourg privind împărțirea locurilor Marii Britanii din Parlamentul European post-Brexit.

”Toată lumea știe că Europa trebuie reformată, dar noi discutăm aici despre cu totul alte lucruri, nu despre cum să facem reforma. În schimb, ne preocupă împărțirea prăzii după Brexit. Cu tot respectul, dar ne aflăm într-o situație care, în România, ar fi caracterizată ”a pune căruța înaintea cailor”. Prin urmare, prima critică pe care aș aduce-o se referă la inversarea priorităților. Nu cred că locurile Regatului Unit trebuie să fie ocupate înainte de a decide viitorul UE. Este mai simplu, mai economic și mai onest față de cetățenii noștri. În al doilea rând, propunerea Comisiei Afco seamănă foarte mult cu mărul oferit femeii de șarpele biblic. Combinarea distribuirii unor locuri cu așa zisele liste transnaționale poate să seducă statele membre sub-reprezentate, dar este în realitate o manevră prin care se strivește grav democrația și reprezentarea cetățenilor”, a declarat Laurențiu Rebega în plenul de la Strasbourg.

Declarația sa a atras atenția jurnaliștilor de la BBC care și-au titrat relatarea cu un citat din europarlamentarul român: ”Împărțirea prăzii”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.