Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa din Elveția, critici dure la adresa selecţionerului Murat Yakin: 'Naţionala de fotbal a regresat la nivelul jocului după venirea lui'

graiul.ro
fotbal gol plasa poarta

Naţionala de fotbal a Elveţiei a regresat la nivelul jocului după venirea selecţionerului Murat Yakin, scrie miercuri ziarul Le Matin, la aproape o lună după umilinţa (1-6) suferită în faţa Portugaliei în optimile de finală ale Cupei Mondiale 2022 şi la mai mult de două luni înainte de startul preliminariilor EURO 2024, unde echipa din Ţara Cantoanelor este într-o grupă din care face parte şi România.

Responsabilii Federaţiei elveţiene (ASF) trebuie să facă o analiză, nu să considere că rezultatul cu Portugalia a fost o întâmplare fără consecinţe. Potrivit Le Matin, a existat o ruptură, nu a fost nimic accidental, au existat prea multe semne prevestitoare, în timp ce altele au ascuns apariţia problemei.

A existat o coabitare complicată încă de la început, când Yakin a preluat în august 2021 cea mai bună echipă naţională din istoria Elveţiei. Nu a existat decât o adeziune de suprafaţă la proiectul de joc al tehnicianului, în condiţiile unor rezultate norocoase, cum a fost câştigarea grupei din preliminariile CM în care pe locul 2 a încheiat Italia. Au apărut rapid neînţelegeri, despre care unii fotbalişti de bază ai naţionalei au vorbit mai mult sau mai puţin deschis, potrivit Agerpres.

În Qatar, după dezastru, limbile s-au dezlegat şi mai mult. Pentru a discuta despre alegerile curioase ale lui Yakin. Simplul fapt de a trece împotriva Portugaliei la o apărare cu trei fundaşi fără a fi pregătit acest sistem şi avertizându-i pe jucători cu câteva ore înainte de meci este un indiciu al unui mod de operare. Acest lucru este valabil şi pentru alcătuirea lotului: un grup care a mers la Mondial fără fundaşi laterali de rezervă, cu patru portari sau după ce au fost luate decizii curioase (convocarea lui Frei, Zakaria pe bancă).

Yakin nu poate înainta singur pe acest drum fără adeziunea jucătorilor.

"Această generaţie care a ajuns în sferturi de finală la EURO 2020 este aşadar şi cea care se prăbuşeşte un an şi jumătate mai târziu. Între a scrie istorie şi a o călca în picioare, o impostură? Nu. O fragilitate care aminteşte de relevanţa muncii depuse de Petkovic (Vladimir Petkovic, fostul selecţioner - n. r), pe care Yakin nu prea a vrut să se bazeze în timp ce jucătorii au cerut doar o formă de continuitate. De aici, tensiuni şi neînţelegeri. De aici şi necesitatea imperioasă de a vorbi despre asta", scrie ziarul.

Acesta aminteşte "fiasco-ul tactic, tensiunile interne, relaţia problematică dintre jucătorii de bază (mai ales Xhaka, Shaqiri, Sommer) şi selecţioner".

Examenul de conştiinţă vizează şi Federaţia elveţiană, care trebuie să-şi pună toate întrebările, inclusiv cele despre locul lui Yakin. A continua cu el înseamnă a stabili un cadru mai bine definit, opinează Le Matin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.