Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa din Taiwan publică programul președintelui Camerei Reprezentanților: tensiune majoră în China

The Weekly Standard
Nancy Pelosi

Președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, va ateriza marți seara târziu la Taipei pentru o vizită istorică în Taiwan, într-un moment de tensiuni sporite între Statele Unite și China, potrivit presei taiwaneze.

Atât Pelosi, cât și biroul său au refuzat să comenteze planurile sale de călătorie, citând protocoalele de securitate, iar un comunicat de presă despre călătoria în curs a delegației sale din Congres (CODEL) prin Asia nu a menționat o escală pe insula democratică revendicată de Beijing. Contactat de Newsweek, Ministerul de Externe din Taiwan a declarat că nu are nicio informație de împărtășit și nu a dorit să ofere comentarii suplimentare.

Cu toate acestea, având în vedere că se pare că au fost făcute pregătirile pentru sosirea sa în capitala Taiwanului, agențiile de presă locale relatează deja despre itinerariul lui Pelosi, democrata californiană urmând să devină primul președinte în exercițiu al Camerei Reprezentanților care pune piciorul pe insulă într-un sfert de secol, după ce republicanul Newt Gingrich a vizitat-o în aceeași calitate în 1997.

Avionul purtătorului de cuvânt va ateriza pe aeroportul Songshan din Taipei la ora locală 22:20, potrivit jurnaliștilor Liberty Times, care au publicat orarul. Membrii CODEL-ului ei vor petrece probabil noaptea la hotelul Taipei Marriott și la Grand Hyatt Taipei, a precizat ziarul marți dimineață.

Cotidianul taiwanez Apple Daily a raportat planuri pentru o prezență sporită a poliției la aeroport și în jurul hotelurilor, a precizat acesta.

Pelosi, care a aterizat în Malaezia marți dimineață după o vizită în Singapore, va participa la cel puțin două evenimente publice în timpul escalei grupului său în Taipei, au precizat articolele din presa locală din Taiwan. Miercuri dimineață, ea se va întâlni cu președintele Tsai Ing-wen și îl va saluta, de asemenea, pe președintele Camerei Deputaților You Si-kun - omologul său în legislativul taiwanez - în cadrul unei întâlniri cu legislatorii bipartizani.

Birourile președintelui și ale președintelui legislativului din Taiwan nu au confirmat public itinerariul, însă un legislator a declarat pentru Apple Daily că a primit o invitație pentru a se întâlni cu CODEL Pelosi. Ziarul a precizat că Tsai intenționează să o găzduiască pe Pelosi la un banchet de stat înainte ca președintele Camerei Deputaților să plece spre ultimele etape ale călătoriei sale - Seul și Tokyo - miercuri după-amiază.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.