Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa elveţiană, în extaz după calificarea în sferturi de finală

The Gryphon
presa UK

''Meci nebun'', ''Fa-bu-los'', titrează presa din Elveţia după ce naţionala de fotbal a acestei ţări a eliminat Franţa, campioana mondială, cu 5-4, la loviturile de departajare, luni seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în optimile de finală ale EURO 2020, notează site-ul radioteleviziunii RTBF, potrivit Agerpres.

În unanimitate, ziarele elveţiene salută performanţa reuşită de jucătorii lui Vladimir Petkovic. "Noapte roşie şi albă", titrează Le Quotidien. "Fa-bu-los", scrie 20 minute. "Un meci nebun!", este de părere Le Nouvelliste, în timp ce 24 heures vorbeşte de o Elveţie "eroică".

Magia şi-a făcut loc luni seară la Bucureşti, sugerează titlurile cotidienelor St-Galler Tagblatt, Aargauer Zeitung şi Luzerner Zeitung, care vorbesc de un basm sau de o legendă de vară, aluzie la faptul că în germană "vară" se spune "Sommer", numele portarului echipei naţionale.

Citește și: Magistrat DNA despre provocările viitorului ce țin de CĂUTAREA MITELOR VIRTUALE

Mai multe editoriale omagiază echipa naţională şi starea sa de spirit. St-Galler Tagblatt, Aargauer şi Luzerner Zeitung au un editorial pe prima pagină, aşa cum se întâmplă doar în cazul marilor evenimente.

Potrivit acestui editorial, 28 iunie este un fel de a doua sărbătoare naţională, cel puţin pentru iubitorii fotbalului. Francezii au vedete cu contracte de milioane de euro? Nu contează, când arbitrul fluieră începutul întâlnirii, spiritul de echipă şi solidaritatea sunt mai importante decât cifra de pe fluturaşul de salariu.

O echipă care a dominat pe toate planurile, comentează La Liberte. Prin calităţile sale sufleteşti, organizarea sa fără cusur, forţa sa de caracter, capacitatea de a crede până la sfârşit, Elveţia a întrunit toate sufragiile. Fiecare fotbalist a făcut ce i s-a cerut: să joace fără complexe, pentru tricoul cu crucea albă şi, mai ales, să ofere emoţii unei ţări întregi.

Editorialul ziarului Blick scrie că rezultatul îi face mândri pe elveţieni. "Sunteţi cei mai mari!", afirmă cotidianul.

Scorul meciului Elveţia - Franţa a fost 3-3 după prelungiri.

Elveţia va juca în sferturile de finală, pe 2 iulie, la Sankt Petersburg, contra Spaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.