Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA nu are în lucru dosare în care ȘPAGA să fie în CRIPTOMONEDE - Magistrat DNA despre provocările viitorului ce țin de CĂUTAREA MITELOR VIRTUALE

impact.ro
bitcoin criptomoneda

Magistratul DNA care îl anchetează și pe Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum, Alexandra Carmen Lăncrănjan, a vorbit, luni, prezent la o conferință de presă pe tema disimulării produsului infracțiunilor, despre faptul că în viitor darea sau luarea de mită s-ar putea consuma cu produse financiare digitale, respectiv criptomonede.

Citește și: Soțul unei foste CANDIDATE la prezidențiale a dat EXPLICAȚII la ICCJ...

Magistratul arată că acest curent digital modern evoluează și totodată evoluează și modalitățile de integrare a lui în faptele de corupție, ceea ce va reprezenta o reală provocare pentru investigatorii financiari ai DNA, ce vor avea de identificat autorii tranzacțiilor digitale cu criptomonede.

”Întâlnim provocări pe parcursul anchetei ce duc la prelungirea unor anchete. Nu sunt probleme fundamentale pentru ancheta penală și nu trebuie sa ducă la închiderea ei.

Citește și: DNA Intervenție de tip MAFIOT a lui Dragnea la un MARTOR al DNA...

Avem provocări legate de timp, de teritoriu, de mecanisme utilizate si de logistică.

Când vorbim de timp una dintre provocari e la ce distanță în timp e comiterea infracțiuni față de momentul sesizarii autorităților.

Modul de transformare și de disimulare a banilor e mai dificilă cu cât trece mai mult timp. Încurajăm o colaborare mai strânsă cu autoritățile.

Citește și: DNA Dragnea nu a vrut să se știe că întâlnirile la VÂRFULUI administrației SUA erau PE BANI

Dacă la DNA ajung sesizări privind fapte comise in 2011, 2012, 2014, si noi suntem in 2021 se poate ca refacerea circuitului financiar să fie dificilă pentru  procurorul de caz”, a explicat magistratul contextual, privind provocările cu care se confruntă în anchetele sale penale.

„Tot de timp tine și provocarea privind personalul Direcției. Cu cat resursele sunt mai puține cu  atat timpul alocat investigației financiare este mai scurt.

Citește și: Contra-informațiile militare MOBILIZATE în cazul ASASINATULUI din Vest

Când vine vorba de spațiu sau teritoriu, o provocare în dosarele penale e comiterea sau transferul bunurilor din infracțiune în mai multe jurisdicții. Această provocare transfrontalieră vizează proceduri diferite pentru obținerea de informații.

Putem să ne lovim de state cu opacitate de furnizare a informațiilor foarte mare.

Avem la DNA personal specializat în această comunicare cu exteriorul, cu jurisdicțiile unde avem bănuiala ca sunt sumele de bani pe care noi le urmărim”, a mai explicat Lăncrănjan.

Citește și: DNA Vigilența lui Dragnea TESTATĂ de un intermediar în afacerea penală `vizită la Trump`...

Mita în monede digitale...

„Nu pot spune cum va arăta produsul infracțiunii atunci când acesta se va face în mediul digital. Vorbim de monedele virtuale, ceea ce reprezintă o formă financiară a viitorului.

Numerarul e utilizat acum la scară largă dar în viitor există șanse să ne lovim cu un astfel de produs al unor infracțiuni de corupție, precum luarea/darea de mită  sau altele.

Citește și: `Pentru ce a plătit Adamescu s-a rezolvat` - Discuțiile de TAINĂ dintre SĂGEATĂ și LVRATORUL MITELOR...

Este foarte dificil de stabilit cine sunt protagoniștii transferurilor și de refăcut traseele acestei forme de plată.

O altă provocare când vine vorba de produsele infracțiunilor este păstrarea mitei sau a bunurilor de valoare in cutii de valori in diverse instituții bancare, instituții ce nu ar trebui sa accepte astfel de produse”, a mai spus magistratul care îl anchetează și pe Liviu Dragnea.

Întrebat dacă DNA are în instrumentare astfel de dosare, în care mita să fi fost oferită/primită în produs financiar virtual atât magistratul Lăncrănajn cât și șeful Direcției Naționale Anticorupție, Crin Bologa au spus că nu, ultimul ținând să precizeze că în optica sa astfel de cazuri vor fi deosebit de dificile pentru investigatorii financiari ai DNA.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.