Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa, înaintea DNA: Tolotan scoate la lumină o nouă situație scandaloasă de la Arena Națională

National Arena 3

După ani de zile de anchete ale Gazetei Sporturilor, DNA a anunțat săptămâna trecută că se autosesizează cu privire la posibile fapte de abuz în serviciu în legătură cu Arena Naţională. În continuare, tot jurnaliştii sunt cei care descoperă neregulile afacerii.

Potrivit unui document prezentat de jurnaliştii Cătălin Tolontan şi Mirela Neag pe tolo.ro, Primăria Capitalei cerea pe 28 noiembrie 2007 constrctorului Max Bogl un acoperiş retractabil, deşi majoarea bugetului cu cele 20 de milioane de euro necesare urma să fie aprobată abia pe 8 mai 2008. Este al doilea document ccontroversat, după autorizaţia de construire dublată şi antedatată.

Pe 28 noiembrie 2007, Aurora Abas, director executiv adjunct în direcția de investiții a Primăriei Capitalei, anunță consorțiul Max Bogl – Astaldi: „Vă transmitem acceptul nostru privind realizarea proiectului de reabilitare și modernizare a Stadionului Național Lia Manoliu – Acoperiș retractabil”.

Problema este că, în acel moment, noiembrie 2007, bucureștenii, prin aleșii lor, votaseră un stadion de 411 milioane de lei, nu unul de 500 de milioane, numai acoperișul retractabil adăugat prin act adițional costînd peste 20 de milioane de euro! Cînd directorul executiv adjunct Aurora Abas dă verde nemților de la Max Bogl pentru „Stadion – Acoperiș retractabil”, Consiliul General nu dezbătuse, nu votase și, de fapt, nu știa nimic despre decizia scumpirii stadionului.  Nici măcar autorizația de construire nu fusese eliberată. Conform studiului de fezabilitate și certificatului de urbanism, doar 20.000 de locuri urmau să fie acoperite. Dar, fără nici o informare publică, fără să știe cetățenii sau consultantul tehnic, stadionul merge către o variantă aproape dublă ca preț: 200 de milioane de euro, mai scriu jurnaliştii GSP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.