Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa rusă: ONU a aflat că soldații ruși capturați de Ucraina au fost torturați

Radu Pop
Twitter
prizonieri rusi

Raportul Direcției Înaltului Comisar ONU pentru drepturile omului indică faptul că soldații ruși luați prizonieri au fost torturați de partea ucraineană, transmite Lenta.Ru, preluată de Rosbalt, conform Rador Radio România.

La aceste concluzii au ajuns angajații Direcției Înaltului Comisar ONU pentru drepturile omului după ce au vizitat 44 de prizonieri ruși din regiunile Vinița, Zaporojie, Harkov, Dnepropetrovsk, Sumî, Lvov, Nikolaev.

În document este vorba de perioada cuprinsă între decembrie 2023 și februarie 2024. Prizonierii au descris faptul că au fost ținuți în beciuri, că au fost bătuți cu bâte de lemn în timpul interogatoriilor, că au fost electrocutați, că li s-au înscenat execuții, că au fost amenințați cu violența sexuală.

Mai mult decît atât, sunt aduse date referitoare la "executarea sumară a cel puțin 25 de militari ruși în afara câmpului de luptă", fără un proces echitabil și ancheta cuvenită, în 2022 și 2023.

Totodată, în raportul Direcției Înaltului Comisar ONU pentru drepturile omului au stabilit lipsa progresului cuvenit în anchetarea actelor de violență săvârșite de militarii ucraineni împotriva civililor și a militarilor, precum și în urmărirea penală a vinovaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.