Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presat să susțină războiul lui Putin, șef-rabinul Moscovei a părăsit Rusia

weforum.org
rabin moscova

Rabinul șef al Moscovei a părăsit Rusia după ce a fost supus unor presiuni pentru a susține invazia Ucrainei, potrivit unei rude, citată de Reuters.

Pinchas Goldschmidt, de origine elvețiană, a ocupat funcția de rabin șef al Moscovei din 1993, conducând în același timp un mare grup rabinic european.

"Pot în sfârșit să împărtășesc faptul că socrii mei, rabinul șef al Moscovei @PinchasRabbi @Rebbetzin Dara Goldschmidt, au fost presați de autorități să sprijine "operațiunea specială" din Ucraina - și au refuzat", a scris pe Twitter Avital Chizhik-Goldschmidt.

Chizhik-Goldschmidt, un jurnalist cu sediul la New York, a declarat că Goldschmidt a zburat în Ungaria la două săptămâni după invazia din 24 februarie, strângând bani pentru refugiații din Europa de Est înainte de a-și continua drumul spre Israel.

Organizațiile evreiești din Rusia au adoptat un ton mai critic față de războiul din Ucraina decât alte grupuri religioase, inclusiv puternica Biserică Ortodoxă, care a susținut campania.

La 2 martie, rabinul șef al Rusiei, Berel Lazar, a cerut participanților la conflict să "reducă la tăcere armele și să oprească bombele", dar nu l-a condamnat pe președintele Vladimir Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.