Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor susţine candidatura lui Joe Biden la viitoarele alegeri

The Weekly Standard
Nancy Pelosi

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a declarat că susţine candidatura lui Joe Biden la viitoarele alegeri prezidenţiale, alăturându-se unei liste cu cei mai influenţi democraţi care şi-au exprimat recent sprijinul pentru fostul vicepreşedinte democrat, potrivit Reuters.

Susţinerea candidatului democrat Joe Biden la alegerile prezidenţiale de către şefa camerei inferioare a Congresului SUA vine după sprijinul acordat acestuia la începutul lunii de către senatorii americani Elizabeth Warren şi Bernie Sanders, de fostul preşedinte Barack Obama şi de fostul candidat prezidenţial Al Gore, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Alexandru Rafila: Mai avem 4-5 zile! Vom vedea atunci dacă intensificarea contactelor sociale de Paște va duce la înmulțirea numărului de cazuri de Covid-19

Într-un comunicat video publicat luni, Pelosi a citat experienţa la guvernare a lui Biden, inclusiv rolul său în adoptarea Legii privind protecţia pacienţilor şi îngrijirea la preţuri accesibile, cunoscută şi ca Obamacare, ca dovadă a calităţilor sale de lider. Ea a declarat că Biden este bine poziţionat pentru a conduce ţara în această perioadă de pandemie de COVID-19.

"În timp ce ne confruntăm cu noul coronavirus, Joe a fost o voce a raţiunii şi a rezilienţei, cu o cale clară pentru a ne scoate din această criză", a spus Pelosi în comunicatul său.

Citește și: Klaus Iohannis anunță noi reguli! Când vor putea ieși din casă persoanele cu vârsta de peste 65 de ani

Aprobarea din partea preşedintei Camerei Reprezentanţilor vine într-un moment oportun pentru Biden, care s-a străduit să menţină o mare vizibilitate în această perioadă a pandemiei de COVID-19 şi elanul care l-a consacrat în cursa sa ultrarapidă pentru a deveni candidat democrat.

În afara liderilor democraţi actuali şi din trecut, Biden a obţinut de asemenea sprijinul din partea altor actori-cheie, precum guvernatorul statului Washington, Jay Inslee, un proeminent militant ecologist, şi sindicatul United Auto Workers (UAW) cu 400.000 de membri.

Citește și: Alertă! Școlile nu se mai redeschid în anul acesta școlar! Anunțul făcut de Klaus Iohannis!

Aceste susţineri l-au readus în prim-plan pe Joe Biden a cărui campanie stagnase din cauza epidemiei de coronavirus, în timp ce rivalul său republican Donald Trump rămăsese activ şi în atenţia publică prin informările sale zilnice asupra evoluţiei situaţiei legate de epidemia de COVID-19 în ţară.

Democraţii sunt nerăbdători să-şi etaleze unitatea în campania electorală împotriva lui Donald Trump pe măsura apropierii alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie. În ultimele săptămâni, într-o poziţie mai moderată, Biden a căutat să câştige sprijinul susţinătorilor liberali ai lui Sanders şi Warren.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.