Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președinta Grupului S&D, Iratxe García Pérez, și europarlamentarul Dan Nica, în vizită la copiii ucraineni refugiați, găzduiți în Sectorul 4

Primaria Sectorului 4
Iratxe García Pérez Daniel Baluta

Președinta Grupului Social-Democraților din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, și europarlamentarul Dan Nica, liderul delegației române din cadrul Grupului S&D, s-au întâlnit astăzi cu cei 20 de copii ucraineni refugiați, proveniți din orfelinatele din zona Odesa, ce sunt găzduiți în Sectorul 4.

Aflati în misiune la granița României cu Republica Moldova și la Chișinău, cei doi oficiali, însoțiți de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță și-au petrecut dimineața la Liceul Teologic Adventist “Ștefan Demetrescu”(fostul Colegiu Tehnologic “Miron Nicolescu”), unde copiii din Ucraina, aflați în îngrijirea asistenților sociali ai DGASPC Sector 4, urmează în fiecare zi, cursurile online la școlile la care sunt înscriși în Ucraina.

De la jumătatea lunii martie, Sectorul 4 găzduiește un grup de 20 de copii refugiați din Ucraina, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, ce provin din orfelinate din Odessa. Copiii au ajuns in tara noastra la inceputul lunii martie cu ajutorul autorităților române și ucrainene. În prezent starea copiilor este bună, primesc din partea specialistilor DGASPC Sector 4 toata ingrijirea de care au nevoie, mese calde, imbracaminte, produse de igiena și urmeaza un program educațional normal.

Cursurile online ale copiilor ucraineni au loc în sălile de clasă ale liceului, dotate cu tot ce este necesar. Totodată, copiii au la dispoziție întreaga bază sportivă a colegiului: sala de sport, teren de fotbal și baschet. O parte dintre acești copii și-au dorit să urmeze în țara noastră cursuri dedicate pentru diverse meserii: IT, frizerie, industria ospitalității, iar Primăria Sectorului 4 va facilita accesul copiilor la astfel de programe de formare. Copiii vor rămâne în grija DGASPC Sector 4 până când autoritățile vor stabili că aceștia se pot întoarce acasă, în Ucraina, în deplină siguranță.

content-image

„Este o plăcere deosebită pentru comunitatea noastră să o aibă alături pe doamna europarlamentar Garcia. Este o dovadă în plus a solidarității României cu această situație deosebită ce se găsește la granițele țării noastre. În Sectorul 4 avem o comunitate de 20 de copii ucraineni care au fugit din fața războiului. Sunt convins că împreună putem depăși această criză majoră pe care o are astăzi Europa. Sunt convins că acest demers îl vom face în continuare și că solidaritatea noastră, căldura cu care-i întâmpinăm pe oameni, determinarea pe care atât românii, cât și ceilalți parteneri din Uniunea Europeană și nu numai o au, vor reuși să stopeze această criză majoră cu care ne confruntăm”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.