Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedinta interimară boliviană: 'Evo Morales, poate să se întoarcă în ţară din exilul său în Mexic, dar va trebui să răspundă în faţa justiţiei'

Jeanine Anez

Fostul preşedinte al Boliviei, Evo Morales, poate să se întoarcă în ţară din exilul său în Mexic, dar va trebui "să răspundă în faţa justiţiei" pentru neregulile de la alegerile prezidenţiale din 20 octombrie şi pentru "acuzaţiile de corupţie", a afirmat vineri preşedinta interimară boliviană Jeanine Ánez, potrivit AFP, potrivit Agerpres.

Evo Morales "a plecat voluntar" în Mexic, iar dacă vrea să revină în Bolivia, "trebuie să ştie că va trebui să răspundă în faţa justiţiei. Există un delict electoral şi numeroase acuzaţii de corupţie în cadrul guvernului său", a declarat Jeanine Ánez la prima întâlnire cu presa străină, la trei zile după ce s-a proclamat preşedintă interimară.

Evo Morales trăieşte de marţi în exil în Mexic, dar a dat asigurări miercuri că este dispus să se întoarcă în Bolivia pentru a "pacifica" situaţia.

Citește și: Dan Barna ‘a luat foc’- Ne-au otrăvit trecutul, ne compromit prezentul și ne anulează viitorul

De la anunţul demisiei sale duminică, susţinătorii săi manifestează zilnic şi au avut loc ciocniri cu forţele de ordine, în special în capitala La Paz.

Primul preşedinte indigen al Boliviei a fost şef al statului timp de aproape 14 ani, înainte de a se retrage. El s-a proclamat învingător al scrutinului de la 20 octombrie, pretinzând astfel un al patrulea mandat.

Însă opoziţia a acuzat existenţa fraudelor şi au avut loc numeroase manifestaţii, uneori extrem de violente. O revoltă în cadrul poliţiei şi în cele din urmă abandonarea sa de către armată l-au determinat să renunţe la preşedinţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.