Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Lituaniei spune că Europa trebuie să se bazeze pe forţele proprii

Preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a afirmat că Europa trebuie să se bazeze mai mult pe ea însăşi în ce priveşte securitatea şi apărarea, în contextul unor tendinţe politice globale provocate de schimbările de la Washington, relatează miercuri agenţia DPA, conform agerpres.

''America se schimbă, Europa se schimbă şi noi trebuie să creăm o nouă moştenire care înseamnă că Europa trebuie să se bazeze pe ea însăşi şi să-şi ia o mai mare responsabilitate pe umerii proprii'', a declarat şefa statului lituanian pentru agenţia germană de presă.

Românii au LIBER la vize pentru Canada. CETA a trecut de Parlamentul European

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat în timpul campaniei sale electorale că Europa ar trebui să cheltuiască mai mult pentru securitatea colectivă, stârnind îngrijorări în legătură cu sprijinul american. Europa trebuie să răspundă acestei cereri, a afirmat dna Grybauskaite, înainte de o reuniune la Bruxelles a miniştrilor apărării din ţările NATO.

''Sperăm că tot mai mulţi membri europeni ai NATO îşi vor lua foarte în serios misiunea de a ne apăra mai întâi noi înşine'', a declarat preşedinta Lituaniei. ''Aceasta implică mai multă responsabilitate pentru Europa pe cont propriu şi pentru investiţiile pentru industria noastră de apărare'', a adăugat ea.

Potrivit preşedintei lituaniene, este nevoie de implementarea unor reforme în acord cu partenerii NATO, în principal SUA, şi cu eforturi sporite. ''NATO este încă important pentru noi ca garant al securităţii noastre în Europa şi în lume'', a mai spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.