Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedinte CJ Buzău: Ce îmi place mie să cred este că nu vom cheltui energii şi bani degeaba, referendumul trebuie validat de Parlament

twitter.com
referendum

Petre Emanoil Neagu, speră ca referendumul pentru alipirea comunei Ţinteşti, lansat de colegul său de partid, primarul Constantin Toma, să aibă finalitate. ”Ce îmi place mie să cred este că nu vom cheltui energii şi bani degeaba”, a transmis şeful CJ Buzău, prcizând că referendumul trebuie validat de Parlament.

Petre Emanoil Neagu a fost întrebat, marţi, dacă susţine demersul colegului său de partid, primarul Buzăului Constantin Toma, care vrea să unească localitatea sa natală cu municipiul reşedinţă de judeţ.

”Nu este vorba de al susţine sau nu pe domnul Toma. Eu susţin buzoienii în general şi, aşa cum am mai declarat, nu ştiu foarte multe amănunte despre acest lucru. Ştiu că suprafaţa teritorială a municipiului se va mări substanţial şi astfel există o posibilitate de dezvoltare durabilă atât în binele cetăţenilor din Buzău cât şi pentru cei din Ţinteşti. Aşa cum ştiu eu, este un lucru care poate fi benefic dar dacă referendumul va trece lucrurile trebuie duse mai departe”, a declarat Neagu, informează Agerpres.

Pe de altă parte, şeful Consiliului Judeţean Buzău şi a exprimat speranţa de a nu fi irosite energii şi bani degeaba.

”Ce îmi place mie să cred este că nu vom cheltui energii şi bani degeaba pe referendum şi să nu se materializeze pentru că îmi aduc aminte că a mai fost un referendum, cel cu 300 de parlamentari, a fost validat de către cetăţeni şi tot numărul ala de parlamentari îi avem", a mai declarat Petre Emanoil Neagu.

Neagu a declarat că referendumul va trebui validat de Parlament şi va fi necesară şi o decizie guvernamentală.

Neagu crede că e nevoie ca oamenilor să li se explice avantajele şi dezavantajele referendumului: ”Trebuie să explice buzoienilor avantajele, poate şi micile dezavantaje şi aşa putem să dezvoltăm Buzăul împreună. Buzăul nu se dezvoltă de o singură persoană, printr-un singur partid ci trebuie dezvoltat de toate forţele responsabile şi de toţi oamenii responsabili pentru că Buzăul este casa noastră".

Referendumul prin care se încearcă alipirea comunei Ţinteşti la municipiul Buzău va avea loc pe 26 septembrie, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.