Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenționarea unui președinte CJ pentru Guvern: Județul poate să rămână fără apărare în fața COVID-19

Twitter
starea de urgenta

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a atras atenţia că judeţul pe care îl conduce poate rămâne fără apărare în faţa coronavirusului, după ce Ministerul Sănătăţii ar fi desfiinţat două spitale - suport din Timişoara, printr-un ordin ”neasumat de Nelu Tătaru, ci de un secretar de stat”. Dobra mai atrage atenţia că nici până acum Guvernul nu a intervenit în cazul comunei Sacoşu Turcesc, unde mai multe persoane, inclusiv primarul şi o parte din familia acestuia, au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19.

Vezi si: Când ar putea fi epidemia declarată învinsă în România: simulare prezentată premierului Orban și ministrului Sănătății .

Mesajul lui Dobra:

„Județul Timiș poate rămâne fără apărare în fața coronavirusului!

Acum două zile atrăgeam atenția că, în plină criză provocată de coronavirus, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a venit la Timișoara pentru o întâlnire politică și nu pentru una în care să analizeze actuala criză medicală și să vină cu soluții.

IATĂ CĂ AM AVUT DREPTATE!

După vizita sa, județul Timiș poate să rămână fără apărare în fața Covid-19, iar toată presiunea să fie exercitată pe Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”, unitate principală, care a ajuns la capacitate maximă.

Rămân în lista de suport, Spitalul Județean din Timișoara și, surprinzător, Spitalul Municipal din Lugoj, o unitate unde multe cadre medicale sunt deja infectate. Toate aceste modificări se regăsesc într-un Ordin al Ministerului Sănătății, neasumat de Nelu Tătaru, ci de un secretar de stat, act care scoate din lista unităților de sprijin, Spitalul Municipal Timișoara și Spitalul CF!

Cine a hotărât nemernicia asta, fără precedent la nivel național? De ce se întâmplă asta la Timișoara? Cine e lașul? Cine nu vrea să lupte cu acest virus păcătos? Cine fuge de responsabilitate?

Domnule ministru NELU TĂTARU, aveți datoria morală să le explicați cetățenilor din Timiș decizia care s-a luat. De ce vine această hotărâre după întrunirea strict politică la care ați participat zilele trecute în județul nostru? Refuz să cred că e o coincidență…

Mai mult decât atât, am atras, în repetate rânduri, atenția asupra situației de la Sacoșu Turcesc. Nici până acum Guvernul nu a intervenit acolo, iar localitatea poate deveni un nou focar pe harta României. Până și primarul este infectat, iar cetățenii se simt fără apărare. Deciziile de la nivel central privind acest caz au lipsit cu desăvârșire! Există vreun interes?!

Reacționați domnilor guvernanți! Nu mai ignorați Timișul! Nu vă jucați cu sănătatea oamenilor!”

Vezi si: Un politician USR A MURIT din cauza coronavirusului .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.