Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedinte interimar al Venezuelei anunță un turneu diplomatic internațional în speranța ridicării treptate a sancțiunilor

Business-Review EU
Juan Guaido

Opozantul venezuelean Juan Guaido a anunţat vineri că o delegaţie care îl reprezintă va efectua în curând un turneu internaţional pentru a discuta despre ridicarea treptată a sancţiunilor împotriva guvernului lui Nicolas Maduro în perspectiva unor eventuale negocieri privind organizarea de alegeri, notează AFP.

Delegaţia ar urma să-şi înceapă turneul la Washington şi să îl continue la Bruxelles, a indicat Juan Guaido într-o conferinţă de presă, fără a preciza componenţa "redusă" a delegaţiei sau durata turneului.

Delegaţia este aşteptată să viziteze Washingtonul între 21 şi 25 iunie pentru întâlniri cu responsabili ai guvernului american şi parlamentari, potrivit serviciului de presă al opozantului.

"Consolidarea unui acord nu înseamnă doar a căuta un facilitator, în acest caz Norvegia, dar şi un sprijin diplomatic" care constă în "a discuta" cu aliaţii pentru a afla "în ce tipare se simt confortabil pentru ridicarea treptată a sancţiunilor", a declarat opozantul.

Este vorba, de asemenea, de a stabili "ce ţări pot însoţi" discuţiile, a continuat el.

Recunoscut din ianuarie 2019 ca preşedinte interimar al Venezuelei de aproximativ 50 de ţări, Juan Guaido a adus în discuţie în luna mai reluarea negocierilor cu preşedintele Nicolas Maduro privind un calendar al alegerilor, inclusiv prezidenţiale, în schimbul unei "ridicări treptate" a sancţiunilor.

Şeful statului s-a declarat dispus să poarte tratative cu opoziţia "când vrea, unde vrea şi cum vrea". Ca primul punct care trebuie negociat, el a pretins "ridicarea imediată a tuturor sancţiunilor" împotriva Venezuelei.

În august 2019, Nicolas Maduro a pus discuţiilor angajate sub patronajul Norvegiei denunţând sancţiunile economice impuse de Statele Unite, principalul susţinător internaţional al lui Juan Guaido.

După eşecul acestor tratative, liderul socialist, care se bucură de sprijin din partea armatei şi aliaţilor ca Rusia şi China, a început negocieri cu alte sectoare ale opoziţiei, conform agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.