Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Serbiei: 'Vreau ca oamenii să știe: următoarele luni vor fi cele mai dificile pentru întreaga Europă după cel de-al Doilea Război Mondial'

financialtribune.com
Aleksandar Vucic

Serbia, la fel ca întreaga Europă, se așteaptă la cea mai grea iarnă de după cel de-al Doilea Război Mondial, a declarat președintele sârb Aleksandar Vucic la finalul unei reuniuni speciale a Adunării (Parlamentului) Serbiei privind situația din Kosovo.

"Vreau ca oamenii să știe că următoarele 6,5 luni – până la 31 martie – vor fi cele mai dificile pentru întreaga Europă după cel de-al Doilea Război Mondial... În orice caz, acesta va fi unul dintre cei mai dificili ani pentru poporul sârb, Serbia și cetățenii săi din 1945 până în prezent", a subliniat liderul sârb, relatează presa sârbă.

Vucic a menționat că, în pregătirea iernii, 663 de milioane de metri cubi de gaz au fost rezervați în instalația de înmagazinare subterană sârbă a gazelor Banatski Dvor și în instalațiile de înmagazinare din Ungaria până în prezent, "ceea ce ar trebui să fie suficient pentru două luni".

Pe 27 august, Vucic a spus că Serbia cumpără gaz rusesc la un preț fantastic. Potrivit acestuia, țara cheltuiește 3,2 miliarde de metri cubi de gaz, iar din Rusia primește 2 miliarde de metri cubi la un preț de 800 de milioane de euro.

Înainte de aceasta, pe 24 august, președintele Serbiei a atras atenția asupra faptului că cele mai mari țări europene s-au confruntat cu problema întreruperii puterii pe fondul crizei. El a subliniat că acest lucru este anunțat de Marea Britanie, Finlanda, Germania și alte țări dezvoltate din Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.