Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Adunării Parlamentare a Găgăuziei – denunțat la Procuratură pentru declarații separatiste

jurnalist.md
Adunarea Populară a Găgăuziei parlament gagauzia

Președintele Adunării Parlamentare a Găgăuziei – denunțat la Procuratură pentru declarații separatiste

Un denunț la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a fost depus pe numele președintelui Adunării Parlamentare din UTA Găgăuzia, Dmitri Konstantinov. Și asta pentru că, el ar fi lansat niște declarații separatiste ce țin de crearea unei „republici” găgăuze, transmite Deschide.md.

Denunțul a fost depus de către fostul deputat al Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Liviu Vovc.

„Președintele Adunării Populare a Găgăuziei a declarat într-un interviu, că la Congresul aleșilor locali din septembrie va fi discutat subiectul creării unei „republici”, pentru că acest lucru „este cerut de populație”. Autoritățile, dar mai ales deputații, se fac că nu au văzut nimic. Unica reacție a fost din partea consilierei Președintelui Parlamentului precum că „atenționează actorii politici că legislația curentă stabilește clar pedepse pentru promovarea separatismului”, scrie Vovc.

De asemenea, politicianul se declară nedumerit, de ce niciun demnitar de la Chișinău nu a reacționat prompt la aceste declarații ale șefului aleșilor populari din autonomia găgăuză.

„Nu ne putem permite luxul să așteptăm până când ei își vor bronza burțile așa că astăzi, dis-de-dimineață, am transmis un denunț în adresa Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale cu solicitarea de a fi inițiată o cauză penală cu privire la declarațiile Președintelui Adunării Populare a Găgăuziei. Atrag atenția că prin afirmațiile respective domnul Constantinov, în calitate de persoană publică, militează împotriva integrității teritoriale a Republicii Moldova, lucru care cade sub incidența art. 340prim alin. (3) Cod Penal”, a mai declarat el.

Vă amintim că președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Konstantinov, a declarat presei transnistrene că există ideea creării „Republicii Găgăuze”, conform modelelor republicilor separatiste Donețk și Lugansk din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.