Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele afgan Ashraf Ghani, invitat la Casa Albă pe 25 iunie

Khaama Press
Ashraf Ghani

Preşedintele afgan Ashraf Ghani şi negociatorul-şef al guvernului afgan în negocierile cu talibanii, Abdullah Abdullah, vor fi primiţi la Casa Albă pe 25 iunie, a anunţat duminică purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei americane, Jen Psaki, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Vizita preşedintelui Ghani şi Dr.Abdullah va scoate în evidenţă parteneriatul durabil dintre SUA şi Afganistan, într-un moment în care retragerea militară continuă", a subliniat Psaki într-un comunicat.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a decis în aprilie să retragă toate trupele americane din Afganistan înainte de 11 septembrie 2021, când se vor împlini 20 de ani de la atentatele teroriste de la Washington şi New York, ce au determinat Washingtonul să răstoarne regimul talibanilor, care găzduia mişcarea Al-Qaida, autoarea atacurilor.

Citește și: Locurile și FELUL în care BANII din firmele Adamescu au fost DAȚI judecătorilor TB

După anunţ, operaţiunile de retragere s-au accelerat, în prezent ele fiind realizate în proporţie de peste 50%.

Însă puncte de tensiune continuă să existe, în special cu privire la soarta celor circa 18.000 de afgani care au lucrat pentru forţele americane, unii ca translatori, şi care speră să obţină viza de imigrare în SUA, de teama represaliilor în cazul în care talibanii vor reveni la putere la Kabul.

La începutul lui iunie, talibanii le-au cerut translatorilor afgani de pe lângă trupele internaţionale "să-şi recunoască greşelile", dar să rămână în Afganistan pentru că "nimeni nu ar trebui să părăsească ţara".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.