Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Afganistanului, Ashraf Ghani, vizat de tiruri cu rachete

Khaama Press
Ashraf Ghani

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a fost vizat joi de mai multe tiruri cu rachete în timp ce se afla într-o vizită în provincia Ghazni (est), dar fără ca atacul să provoace victime sau răniţi, informează AFP, citând diverse surse oficiale de la Kabul, scrie Agerpres.

'Preşedintele Ghani se afla în interiorul palatului guvernatorului când rachetele au fost lansate', a indicat un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Ghazni, Aref Noori. 

'Una dintre rachete a căzut la o distanţă de 200-300 metri de palat', a adăugat şeful adjunct al poliţiei din provincie, Ramazan Ali Mohseni, precizând că trei rachete au fost lansate în total. 

'Ele au căzut departe de palatul guvernatorului', a asigurat purtătorul de cuvânt al preşedintelui afgan, Haroon Chakhansuri, care spune că a auzit doar sunetul unei explozii de rachetă 'căzută la o periferie a Ghazni'. 

Toate cele trei surse subliniază că nu au existat victime în urma acestui atac, care nu a fost încă revendicat.

Citește și: Premiul Rafto pentru drepturile omului a fost acordat unui jurist polonez

La începutul lunii august, talibanii au lansat un asalt masiv împotriva Ghazni, oraş strategic situat la două ore de mers cu maşina de la Kabul. Armata afgană, sprijinită de raiduri aeriene americane, a luptat timp de mai multe zile înainte de a-i forţa să se retragă. Bilanţul confruntărilor de atunci s-a ridicat la peste 200 de morţi. 

Preşedintele Ashraf Ghani efectuează joi a doua sa vizită în acest oraş de la asediul talibanilor. 

Liderul afgan a fost ţinta unui atac spectaculos la mijlocul lunii august, când mai mult de 30 de obuze de mortier au vizat în decurs de şase ore palatul prezidenţial din Kabul. 

Revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, acest atac, soldat cu şase răniţi, l-a obligat pe Ashraf Ghani să-şi întrerupă de mai multe ori discursul difuzat în direct.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.