Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu: Programul IMM Invest este un eşec total; Guvernul să dea ajutoarele direct întreprinzătorilor

tariceanu

Preşedintele ALDE România, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat vineri, la Buzău, că programul IMM Invest este un eşec total şi că Guvernul ar trebui să dea ajutoarele direct întreprinzătorilor, prin Ministerul de Finanţe, şi nu prin intermediul băncilor, anunță AGERPRES.

"Programul IMM Invest este un eşec total. Atâta vreme cât IMM Invest se desfăşoară prin bănci, băncile folosesc criteriile uzuale de acordare a creditelor. Adică nişte criterii foarte severe. (...) Banca nu este o instituţie de protecţie socială. Este o instituţie care trebuie să fac profit. Şi acţionarii nu judecă după câte credite a dat, ci după cât profit a făcut. (...) Din acest motiv am cerut Guvernului ca ajutoarele să le dea direct întreprinzătorilor, prin Ministerul de Finanţe", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Precizări făcute de Antena 1, după ce coronavirusul a lovit televiziune

În opinia acestuia, în acest ritm, foarte multe firme vor ajunge în faliment şi vor fi cumpărate de acţionari străini, capitalul românesc urmând să fie "şi mai slăbit după această criză".

"Foarte puţine dintre firmele care şi-au depus solicitări au primit aprobări. Dacă mergem în ritmul ăsta, o să asistăm la falimente în şir şi pierderi de locuri de muncă. O să vină ăştia din străinătate şi o să cumpere. Deja capitalul românesc este un capital firav, o să fim şi mai slăbiţi după această criză", a susţinut Tăriceanu.

Preşedintele ALDE România s-a aflat vineri, la Buzău, unde avut o întâlnire cu membrii biroului judeţean al filialei ALDE, în urma căreia au fost stabilite candidaturile pentru primăriile municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat.

Astfel, la Primăria Râmnicu Sărat va candida Valentin Rusu, întreprinzător de profesie, în timp ce pentru Primăria Buzău va candida actualul vicepreşedinte al ALDE Buzău, fotbalistul Ion Viorel, fost director al clubului Gloria Buzău.

Citește și: S-a aflat! Cine este cel care va moșteni toată averea lui Ion Iliescu

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că ALDE are în prezent cinci reprezentanţi în Consiliul Local Buzău, după ce alţi doi consilieri locali au decis să adere la ALDE.

Tot la Buzău a avut loc, vineri, şi o reuniune regională a partidului dedicată evaluării stadiului de selecţie şi nominalizărilor pentru viitoarele alegeri locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.