Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Aleksandar Vucic i-a dat asigurări lui Milorad Dodik că Serbia va sprijini Republica Srpska în toate domeniile

Aleksandar Vucic, Facebook.com
Aleksandar Vucic

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, s-a întâlnit vineri la Belgrad cu Milorad Dodik, membru din partea Republicii Sprska al preşedinţiei tripartite a Bosniei-Herţegovina, transmite Tanjug.

'Relaţiile dintre Serbia şi Republika Srpska nu au fost niciodată mai puternice şi nimeni nu va putea niciodată să le perturbe', a scris Vucic într-o postare pe Instagram, care a inclus şi o fotografie de la întrevederea cu Dodik.

Potrivit lui Vucic, au fost discutate toate subiectele importante, a fost înţeleasă gravitatea situaţiei în care se află sârbii în prezent, şi s-a convenit ca Serbia să sprijine Republica Srpska (entitatea sârbă a Bosniei) economic şi în toate celelalte domenii.

'Pacea şi stabilitatea în regiune sunt un interes esenţial al Serbiei şi (Republicii) Srpska, la fel cum este o viziune unificată asupra afacerilor politice cu însemnătate pentru Balcanii de Vest, ca şi pentru Europa', a adăugat şeful statului sârb, potrivit Agerpres.ro.

La rândul său, Dodik i-a spus lui Vucic că el personal şi Republika Srpska se află sub o presiune majoră în contextul situaţiei politice interne din Bosnia-Herţegovina, în timp ce Vucic a afirmat că Serbia nu a acceptat şi nu va accepta implementarea puterilor de la Bonn (puterile discreţionare de care dispune Înaltul Reprezentant al comunităţii internaţionale în Bosnia, n. red.) ori a unor sancţiuni împotriva conducerii Republicii Srpska.

Serbia va acorda în continuare asistenţă locuitorilor Republicii Srpska, respectând în acelaşi timp integritatea acesteia în cadrul Bosniei-Herţegovina, a subliniat Vucic.

Cei doi lideri au convenit ca guvernele Serbiei şi Republicii Srpska să aibă o şedinţă comună la Banja Luka după constituirea unui nou guvern la Belgrad în urma recentelor alegeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.