Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele ales al Consiliului European vrea un acord cu privire la schimbările climatice

Inquam Photos / Octav Ganea
Charles Michel

Președintele-ales al Consiliului European, Charles Michel, a afirmat, miercuri, că până în luna decembrie dorește ca statele membre ale UE să ajungă la un acord cu privire la schimbările climatice.

„ Este important la nivel european să încercăm să ne dezvoltăm economia, convergența. Să încercăm să le dăm mai multă speranță cetățenilor noștri printr-o mai bună rată a angajării pe piața de muncă, prin mai multe oportunități. Sper că programul digital și schimbările climatice sunt subiecte foarte importante. Dorința mea este să ajungem la un acord cu privire la schimbările climatice, în luna decembrie. Este un proiect foarte ambițios și trebuie să ținem seama de aceste îngrijorări comune la nivel european. De exemplu neutralitatea în materie de carbon. Ar trebui să fie pe agenda tuturor țărilor participante”, a spus Charles Michel, la Cotroceni.

Oficialul european l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru câștigarea alegerilor europene.

„Vă felicit încă o dată pentru alegerea dumneavoastră.(...) Europa se confruntă cu nenumărate dificultăți, iar conducerea europeană se bazează și pe sprijinul Parlamentului European. Vom avea în curând o nouă conducere și pentru Consiliul European și pentru Comisie. Acesta este un interval excepțional de oportunități. Toate aceste instituții europene trebuie să se străduiască să ia cele mai bune decizii pentru viitorul UE”, a subliniat liderul ales al Consiliului European.

Charles Michel a fost primit, miercuri, de Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.