Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele-ales al SUA intră în 'pâine' - Joe Biden va primi acces la rapoarte clasificate de săptămâna viitoare

Agerpres
Joe Biden

Preşedintele-ales al SUA, Joseph Biden, va începe să primească de săptămâna viitoare rapoartele zilnice ale serviciilor de informaţii, anunţă echipa de tranziţie, conform publicaţiei The Hill, potrivit MEDIAFAX.

Informarea, un sumar scris al rapoartelor serviciilor secrete primit zilnic de preşedintele SUA, îi va fi trimisă lui Joseph Biden începând de luni, a declarat Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al echipei de tranziţie.

Biroul Directorului Comunităţii Naţionale de Informaţii (ODNI) a anunţat deja că Preşedinţia SUA a aprobat accesul lui Joe Biden la raportele serviciilor secrete, în cadrul procedurilor privind transferul puterii. Preşedintele Donald Trump a acceptat tranziţia, deşi nu a recunoscut încă oficial victoria lui Joe Biden în scrutinul prezidenţial.

Citește și: Gabriela Firea, atac la adresa lui Nicușor Dan și Ludovic Orban: Ceea ce au făcut se numește escrocarea cetățenilor

Nu este clar dacă Joe Biden se va întâlni cu Donald Trump în timpul procedurii de primire a raportului zilnic al serviciilor secrete, dar preşedintele-ales s-a declarat dispus să aibă o întrevedere cu actualul lider de la Casa Albă. Întrebat marţi dacă ar vrea să îl întâlnească pe Donald Trump în cadrul procedurilor de tranziţie, Biden a răspuns: "Sigur că aş vrea, dacă el ar cere".

Însă Kate Bedingfield, purtătorul de cuvânt al lui Joe Biden, a declarat că nu este necesară o astfel de întrevedere. "Nu credem că este necesar ca preşedintele-ales să discute cu preşedintele Trump pentru a primi informaţiile", a spus Kate Bedingfield.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.