Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele ales al SUA își intră in rol - Joe Biden a discutat cu secretarul general al ONU Antonio Guterres

Ekathimerini
Joe Biden

Joe Biden a discutat cu secretarul general al ONU Antonio Guterres despre necesitatea unui ”parteneriat consolidat” în lupta împotriva pandemiei covid-19 şi modificărilor climatice, a anunţat echipa de tranziţie a preţedintelui ales american, relatează Reuters potrivit news.ro.

Criza sanitară şi încălzirea globală sunt două domenii în care Donald Trump a respins orice abordare multilaterală.

Preşedintele american în exerciţiu a catalogat modificările climatice drept o ”farsă” şi a retras Statele Unite din Acordul de la Paris de luptă împotriva modificărilor climatice.

Trump a suspendat, de asemenea, finanţarea americană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi a lansat procesul retragerii din Organizaţie.

Joe Biden a promis să raducă Statele Unite în Acordul de la Paris şi să menţină ţara în OMS.

În afară de pandemia covid-19 şi modificările climatice, Biden a discutat cu Guterres despre necesitatea ”garantării păcii şi securităţii şi soluţionarea conflictelor” prin promovarea democraţiei şi drepturlor omului, a anunţat echiap lui Joe Biden într-un comunicat.

Citește și: Sondaj. Mirel Palada anunță că pe PNL și PSD le desparte doar un procent

Preşedintele ales al Statelor Unite şi-a exprimat îngrijorarea faţă de escaladarea violenţelor în Etiopia.

Pe de lată parte, şeful în exerciţiu al diplomaţiei americane Mike Pompeo l-a îndemnat pe premierul etiopian Abiy Ahmed la o ”încetare totală a confruntărilor” şi la permiterea unui ”acces umanitar fără oprelişti în regiunea Tigre, relatează AFP.

Abiy Ahmed a dat asigurări luni că liderii din Tigré, fugari după cucerirea capitalei regiunii rebele, Mekele, erau urmăriţi de către armata etiopiană, după trei săptămâni de conflict armat.

Laureatul Nobelului pentru Pace în 2019 a trimis armata în Tigré, la 4 noiembre, pentru a înlocui cu ”instituţii legitime” autorităţile regionale, care sidau de mai multe luni autoritatea Guvernului său.

El a anunţat sâmbătă seara că armata şi-a atins unul dintre principalele obiective, preluarea controlului asupra Mekele, în care se baricadau lideri rebeli din regiune, în preznet ”vânaţi” pentru a fi arestaţi şi judecaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.