Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele ASF avertizează: 'Vor veni situații cu care probabil nu ne-am mai întâlnit. Fiți foarte responsabili cu banii populației'

Nicu Marcu ASF

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a declarat, joi, în cadrul Conferinței Internaționale ISF2022, le-a transmis un avertisment serios administratorilor de pensii, firmelor de asigurare și fondurilor de investiții.

Nicu Marcu a avertizat că, probabil, vor urma situații nemaîntâlnite, astfel că șeful ASF a îndemnat la prudență și responsabilitate.

„Mesajul meu pentru conducătorii piețelor financiare nebancare este unul extrem de clar: să fiți extremi de prudenți, dar mai ales să fiți foarte responsabili cu privire la modul în care administrați banii populației, pe cei ai investitorilor. Trăim vremuri pline de incertitudini, vor veni situații cu care probabil nu ne-am mai întâlnit”, a declarat președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, în deschiderea celei de VIII-a ediție a Conferinței Internaționale ISF2022, potrivit bugetul.ro.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) supraveghează piața pensiilor private, piața asigurărilor și piața de capital.

Contextul actual geopolitic şi macroeconomic la nivel global influenţează stabilitatea pieţelor financiare europene, motiv pentru care autorităţile de supraveghere trebuie să monitorizeze cu atenţie riscurile şi să-şi utilizeze prerogativele pentru a interveni acolo unde este necesar, semnalează Autoritatea de Supraveghere Financiară într-un comunicat.

"Într-un context dificil, care se reflectă în evoluţiile economice înregistrate atât la nivel global, cât şi local, trebuie să acţionăm cu prudenţă pentru menţinerea stabilităţii financiare a pieţelor supravegheate. Trebuie, de asemenea, să fim fermi în a controla şi în a impune respectarea legilor, pentru o dezvoltare corectă şi sustenabilă a acestor pieţe", a declarat Nicu Marcu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.