Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele ASF, Nicu Marcu: 'Bursa de Valori Bucureşti trebuie să îşi asume un rol regional mai pronunţat'

Nicu Marcu

Bursa de Valori Bucureşti trebuie să îşi asume un rol regional mai pronunţat, să devină un hub regional strategic pentru celelalte pieţe financiare din spaţiul sud-est european, susţine preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Nicu Marcu, potrivit AGERPRES.

"Felicit Bursa de Valori Bucureşti pentru cei 25 de ani de viaţă postdecembristă. Acest moment aniversar capătă şi mai multă semnificaţie având în vedere că, tot în acest an, piaţa de capital românească a primit statutul de piaţă emergentă. Este o binemeritată recunoaştere a potenţialului bursei, care creează noi oportunităţi pentru dezvoltare, având în vedere perspectivele atragerii de noi capitaluri. Aşa cum am mai afirmat, Bursa de Valori Bucureşti trebuie să îşi asume un rol regional mai pronunţat, să devină un hub regional strategic pentru celelalte pieţe financiare din spaţiul sud-est european. În acest fel, contribuţia la creşterea economiei româneşti va fi cu siguranţă una de substanţă", afirmă Nicu Marcu, într-un mesaj adresat cu ocazia aniversării a 25 de ani de la redeschiderea Bursei de Valori Bucureşti.

Citește și: Transilvania, inclusă de National Geographic în topul destinaţiilor de vacanţă pentru familii, în 2021

Potrivit preşedintelui ASF, Bursa are nevoie de active de valoare, care să genereze mai multă lichiditate, are nevoie de emitenţi de calibru, care să se finanţeze prin piaţa de capital.

"Totodată, un rol important îl deţine statul român. Listarea companiilor cu capital majoritar de stat va aduce mai multă anvergură pieţei de capital locale. O performanţă solidă a bursei consolidează încrederea investitorilor - doar astfel piaţa de capital autohtonă îşi va putea împlini pe deplin potenţialul, devenind un autentic factor de progres pentru economie.Vă urez succes pe mai departe şi doresc să vă asigur de întregul sprijin al Autorităţii pentru îndeplinirea rolului esenţial pe care îl aveţi în dezvoltarea economiei româneşti", mai spune Nicu Marcu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.