DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Preşedintele ASF: 'Ziua Educaţiei Financiare, un demers binevenit atât pentru consumatori, cât şi pentru pieţe'

Cristi Șelaru
Autoritatea de Supraveghere Financiară ASF

Ziua Educaţiei Financiare va reprezenta un bun prilej de a celebra în fiecare an importanţa acestui domeniu, care are implicaţii fundamentale în dezvoltarea economică a societăţii româneşti, consideră Nicu Marcu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Declaraţia şefului ASF vine după ce Camera Deputaţilor a decis, marţi, instituirea în 11 aprilie a Zilei Educaţiei Financiare, adoptând un proiect de lege în acest sens.S-au înregistrat 217 voturi pentru, 15 contra şi 57 abţineri.

"Educaţia financiară timpurie este o direcţie strategică de acţiune pentru ASF şi reprezintă piatra de temelie pentru schimbarea de paradigmă în ceea ce priveşte locul pe care se va situa România, în viitor, în clasamentele ţărilor cu un grad ridicat de educaţie financiară. Ziua Educaţiei Financiare va reprezenta un bun prilej de a celebra în fiecare an importanţa acestui domeniu, care are implicaţii fundamentale în dezvoltarea economică a societăţii româneşti", a precizat Nicu Marcu, potrivit unui comunicat al Autorităţii de Supraveghere Financiară transmis AGERPRES.

În context, ASF precizează că România are nevoie de creşterea gradului de cuprindere a educaţiei financiare atât la nivelul publicului larg, cât şi la nivelul elevilor şi studenţilor. "Doar aşa vom putea avea pieţe financiare dezvoltate şi consumatori bine informaţi, care să ia decizii financiare în deplină cunoştinţă de cauză", menţionează sursa citată.

Din anul 2015, de când ASF a lansat programele sale de educaţie financiară şi până în prezent, lectorii Autorităţii au susţinut cursuri şi prezentări pentru aproape 4.000 de profesori, peste 18.000 de studenţi şi circa 162.300 de elevi din toate ciclurile de învăţământ, potrivit Agerpres.ro.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.