Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor acuză Guvernul de discriminare: 'La celelalte moduri de transport s-a acceptat ridicarea restricţiilor'

www.libertatea.ro
avioane pistă aeroport Otopeni

Preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din Româna, David Ciceo, consideră că transportul aerian a fost discriminat comparativ cu alte tipuri de transport, precum cel rutier sau feroviar şi spune că operatorii din domeniu solicită credite garantate de stat pentru a putea acoperi pierderile înregistrate în perioada crizei sanitare. El argumentează că aeroportul din Cluj, al cărui manager este, are pierderi, în luna mai a acestui an, de 97% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Un motiv pentru care solicităm reluarea zborurilor este că este o discriminare faptul că celelalte moduri de transport la care s-a acceptat de la 1 iunie ridicarea restricţiilor” a afirmat David Ciceo sâmbătă, într-o intervenţie la Digi 24, potrivit news.ro.

El a adăugat că standardul privind respectarea măsurilor sanitare pe aeroporturi şi în transportul aerian este mai ridicat comparativ cu transportul rutier şi feroviar.

Acesta a arătat că pierderile înregistrate de domeniul transportului aerian sunt „uriaşe”, iar revenirea va fi foarte dificilă şi de durată.

El a dat ca exemplu faptul că aeroportul din Cluj, al cărui manager este, are pierderi, în luna mai a acestui an, de 97% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

”Reluarea, să ştiţi că va fi foarte grea pentru toate aeroporturile din România având în vedere că gradul de încărcare este scăzut. (...) Va fi o reluare treptată, punctual, pentru aeroportul Cluj considerăm că în decembrie 2020 vom avea doar 20-25% faţă de decembrie 2019.probabil aeroportul Henri Coandă, Otopeni, fiind capitală, va avea o revenire mai rapidă, dar pentru aeroporturile regionale din România, putem vorbi de relansare doar anul viitor” a mai afirmat preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor .

David Ciceo a mai arătat că reprezentanţii aeroporturilor au solicitat întâlniri cu reprezentanţii Guvernului şi solicită credite garantate de stat „pentru întreaga aviaţie civilă” a cărei situaţie este una „dificilă” în prezent.

Ciceo a arătat că foarte mulţi români ajung în ţară după ce iau avionul până pe aeroporturi din Budapesta, Sofia sau Belgrad, după care iau microbuze până în ţară.

„Riscul rămâne, pentru că tot ajung în ţară şi de asemenea considerăm că ne fac concurenţă incorectă cele trei aeroporturi, Budapesta, Belgrad, Sofia, considerăm că au furat startul şi este un mare dezavantaj nu numai pentru aeroporturile din România, dar şi pentru aviaţia civilă în general” a mai declarat David Ciceo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.