Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Asociației Colectiv, revoltat după transferul arșilor de la Petromidia: Singurele investiții sunt doar niște zugrăveli

https://www.libertatea.ro/
Eugen Iancu

Cei doi angajați ai rafinăriei Petromidia care au suferit arsuri grave după incendiul izbucnit vineri sunt tratați în Germania, la cererea familiilor. 24 de paturi pentru așa-zișii mari arși sunt în momentul de față disponibile în România.

Președintele Asociației Colectiv, Eugen Iancu, spune la Digi FM că în ultimii șase ani, guvernanții au lansat doar promisiuni privind investiții în tratarea persoanelor cu arsuri.

El susține că în acest moment, singurele investiții sunt doar niște zugrăveli.

Citește și: Plătiți din bani PUBLICI, funcționarii DRPCIV NU au chef să dea informații la telefon: ce puteți AFLA DOAR de la ghișeu sau online

„Se presupune că avem 24 de paturi. Adică, în șase ani aproape că nu s-a făcut nimic. La ora asta se zugrăvesc niște secții prin țară. Atât. La o secție de mari arși nu se zugrăvește, nu se schimbă conducta de apă, nu se schimbă instalația electrică. O secție de arși trebuie lucrată cu niște specialiști, cu investiții serioase.”, a afirmat Iancu.

Președintele Asociației Colectiv spune cum ar trebui să fie o secție de mari arși, astfel încât răniții să nu fie afectați și de infecții nosocomiale.

„Nu sunt specialist, dar am făcut un lucru în anii ăștia. M-am plimbat prin Europa, prin spitale de arși. Acolo sunt oameni care construiesc. O secție de arși este închisă. Nu iese nimeni de acolo, cu excepția șefului de secție Nu are voie să părăsească incinta nici o asistentă medicală, nici un medic. La noi nu se întâmplă așa ceva. Acolo există farmacia, acolo există saloane pentru personalul medical, unde pot să se relaxeze, să mănânce, să își bea cafeaua, acolo există banca de piele. La noi, toată lumea circulă. Îmi amintesc, la Sfântul Ioan, în momentul Colectiv, toată lumea circula, cu mopul cu care se spăla WC-ul, se spăla și pe hol și în saloane”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.