Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa afirmă că proiectul de hotărâre iniţiat de preşedintele CJ nu poate produce efecte

Focuspress
Mihai Lupu

Preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa (ADDJC), Ana-Maria Vătămanu, a afirmat că proiectul de hotărâre iniţiat de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Mihai Lupu, de revocare a patru mandate prin care ADDJC se ocupă de proiecte de dezvoltare a judeţului nu poate produce efecte, potrivit news.ro.

Ana-Maria Vătămanu a anunţat că pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Constanţa din data de 31 august, se află un proiect de hotărâre iniţiat de preşedintele CJC, Mihai Lupu şi de vicepreşedintele CJC, Mihai Enciu, prin care se solicită revocarea a patru mandate prin care Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa a fost împuternicită să se ocupe, în numele UAT Judeţul Constanţa, de proiecte esenţiale pentru dezvoltarea Constanţei.
“Proiectul de hotărâre iniţiat de domnii preşedinte Mihai Lupu şi vicepreşedinte Petre Enciu nu are obiect, astfel că o eventuală votare a lui în şedinţa CJC din 31 august 2023 nu poate produce efecte. Pentru corecta informare a mass-media, a opiniei publice şi a doamnelor şi domnilor consilieri judeţeni, subliniez că, prin proiectul de hotărâre iniţiat de domnii Mihai Lupu şi Petre Enciu, se solicită inclusiv retragerea unui mandat acordat de CJC către ADDJC, care şi-a încheiat deja efectele, făcând, astfel, inutilă votarea unei hotărâri de Consiliu Judeţean”, a declarat Ana-Maria Vătămanu.
Ea a explicat că prin HCJ 315/2022, Consiliul Judeţean Constanţa a mandatat Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa să „efectueze toate demersurile pentru punerea la dispoziţia Consiliului Judeţean Constanţa a documentaţiilor tehnico-economice aferente cererilor de finanţare depuse de UAT Judeţul Constanţa, prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Concret, este vorba despre două proiecte prin care se vor reface şi moderniza 34,57 de km de drum judeţean (23,54 km - DJ 393 şi 11,03 km - DJ 391).
În baza mandatului menţionat, ADDJC s-a ocupat integral, în numele şi în folosul autorităţii solicitante UAT Judeţul Constanţa, de depunerea documentaţiei tehnice. Ulterior, judeţul Constanţa a primit, în anul 2022, finanţarea de 140 de milioane de lei (peste 28 de milioane de euro), prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, pentru cele două proiecte de infrastructură, a mai precizat preşedintele ADDJC.
Conform mandatului primit de ADDJC prin HCJ 315/2022, Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa a depus două cereri de finanţare, în calitate de beneficiar al celor două proiecte, ambele cereri fiind semnate de preşedintele Mihai Lupu, în calitate de reprezentant legal al autorităţii solicitante UAT Judeţul Constanţa.
“Astfel, după ce ADDJC a depus, în calitate de beneficiar, cele două cereri de finanţare, precum şi toate celelalte documente tehnico-economice, finanţarea primită de judeţul Constanţa, în anul 2022, prin Programul Naţional de Investiţii «Anghel Saligny», s-a făcut, în mod logic şi legal, tot prin beneficiar, respectiv prin ADDJC.  În data de 21.07.2023, mandatul primit de ADDJC prin HCJ 315/2022 şi-a încetat efectele, aflându-ne deja în faza finală, în care între Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa, în calitatea sa de beneficiar, şi Ministerul Dezvoltării există doar corespondenţe clarificatoare privind semnarea contractelor de finanţare prin «Anghel Saligny».
Subliniez că, în această etapă finală în care ne aflăm în acest moment, toate acţiunile ADDJC se desfăşoară strict în calitatea sa de beneficiar al proiectelor, şi nu în calitate de Asociaţie mandatată de CJC să «efectueze toate demersurile pentru punerea la dispoziţia Consiliului Judeţean Constanţa a documentaţiilor tehnico-economice aferente cererilor de finanţare depuse de UAT Judeţul Constanţa, prin Programul Naţional de Investiţii «Anghel Saligny», aşa cum prevedea mandatul primit prin HCJ 315/2022”, a mai transmis preşedintele ADDJC.
De asemenea, Ana-Maria Vătămanu a adăugat că în acest caz este vorba de un mandat al Consiliului Judeţean care deja s-a încheiat, iar proiectul de hotărâre asumat de Mihai Lupu şi Petre Enciu nu poate produce efecte legale, nici măcar în urma unui vot al consilierilor judeţeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.