Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, despre cazul de la spitalul din Vatra Dornei: Trebuie să aşteptăm în primul rând expertiza

Medlife
pacienti

Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu, s-a referit la cazul de la bărbatului de 28 de ani care a murit înaintea unei operaţii la spitalul din Vatra Dornei, precizând că trebuie aşteptat rezultatul expertizei-medico legale, iar conducerea unităţii medicale nu poate spune deocamdată dacă medicul anestezist este vinovat sau nevinovat, potrivit news.ro.

Vasile Barbu a vorbit, marţi, la Prima News, despre cazul tânărului decedat la spitalul din Vatra Dornei.
“Trebuie să avem răbdare, să aşteptăm în primul rând expertiza medico-legală finală. Toată lumea se ia doar după ce s-a publicat până în prezent, certificatul de deces. Deocamdată au fost prezentate doar câteva date, însă, expertiza medico-legală este cea care va aduce probele necesare astfel încât procurorii vor putea să facă ancheta penală care va fi probată şi motivată în rechizitoriu. Deocamdată, aşteptăm şi expertiza medico-legală care înseamnă şi probe de sânge, probe de secreţii, înseamnă vizualizări de zone de ţesuturi, de modul cum au fost traumatizate anumite zone de pe esofag. Probele pe care urmează să le prezinte în expertiza medico-legală medicii de la Institutul de Medicină Legală sunt foarte importante pentru anchetă şi sunt convins că şi procurorii aşteaptă acest lucru şi cei care fac cercetarea penală ca să poată să finalizeze această anchetă”, a afirmat preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor.
El a menţionat că ancheta penală nu este asupra medicului, ci asupra faptei.
“Facem o dezbatere pe ipoteze de lucru, nu facem o acuzaţie. De asemenea, spitalul deocamdată nu are nicio dovadă să spună că medicul este vinovat sau nevinovat. Familia a reacţionat corect, nu a făcut acuzaţii, îşi pune tot ipoteze de lucru şi întrebări şi e normal să îşi pună. Ancheta nu este asupra medicului, ci este o anchetă in rem. Poate fi de vină medicul, să spunem, poate să fie de vină un producător al uneia dintre substanţele utilizate la anestezie, poate nu a avut concentraţia corectă. Sunt tot felul de alte date care pot să apară în urma anchetei”, a mai precizat Vasile Barbu.
Un tânăr în vârstă de 28 de ani, cercetător şi doctorand la Universitatea din Iaşi, a murit la Spitalul din Vatra Dornei, unde a mers pentru o intervenţie chirurgicală la un cot, întrucât suferise o fractură în timp ce făcea sport. Conducerea spitalului afirmă că tânărul a fost dus în sala de operaţie şi a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după anestezie. Spitalul şi Poliţia au deschis anchete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.