Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Autorităţii pentru Reformă Feroviară, despre anularea licitaţiei pentru achiziţia a 40 de rame: 'Se deschide calea demarării unei noi proceduri'

Foto Mediafax
incendiu locomotiva calea ferata tren

Comisia de evaluare a anulat licitaţia pentru achiziţia celor 40 de rame electrice regionale (RE-R), însă prin această măsură s-a deblocat o procedură de achiziţie "care părea că se află într-o situaţie fără ieşire", susţine preşedintele Autorităţii pentru Reformă Feroviară (ARF), Gigi Gavrilă, arată Agerpres.

"Prin această măsură a Comisiei de evaluare s-a deblocat o procedură de achiziţie care părea că se află într-o situaţie fără ieşire, dar în acelaşi timp se deschide calea demarării unei noi proceduri de licitaţii publice pentru achiziţia de rame electrice regionale RE-R, care va fi organizată de către ARF, imediat ce vor fi îndeplinite toate prevederile legale", a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele ARF, Gigi Gavrilă.

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a informat, luni, că a fost anulată licitaţia pentru achiziţia a 40 de rame regionale, de către Comisia de evaluare numită în cadrul licitaţiei de achiziţie a materialului rulant nou destinat transportului regional feroviar de călători (rame electrice regionale RE-R).

"Astfel, vineri, 20 august 2021, a fost finalizată implementarea măsurilor dispuse în Decizia nr. 2142 din 12.11.2020 a Curţii de Apel Bucureşti (CAB) - Secţia a IX a Contencios Administrativ şi Fiscal, prin care ARF a fost obligată să identifice o modalitate unică de calcul a consumului de energie electrică şi să reevalueze ofertele din punct de vedere energetic, în măsura în care este posibilă compararea acestora, iar în ipoteza contrară să anuleze procedura de atribuire. În acest sens, precizăm că ARF a cooptat experţi tehnici externi, care au oferit consultanţă de specialitate şi au întocmit rapoartele tehnice respective. În aceste condiţii, ţinând cont de: decizia nr. 2142/2020 a CAB; răspunsurile ofertanţilor, transmise ARF în urma solicitărilor de clarificare; rapoartele experţilor tehnici cooptaţi; prevederile legale care se referă la imposibilitatea adoptării măsurilor de remediere de către autoritatea contractantă, fără ca acestea să afecteze principiile achiziţiilor publice, ARF a decis anularea procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publică privind 'Achiziţia de material rulant nou destinat transportului regional şi suburban feroviar de călători (trenuri electrice regionale RE-R)', ce face obiectul anunţului de participare SEAP nr. CN 1010410/03.04.2019 JOUE nr. 2019/S 066-154054", se arată în comunicat.

După parcurgerea etapelor legale privind soluţionarea eventualelor contestaţii, ARF va proceda - în cel mai scurt timp - la organizarea unei noi licitaţii, ce va avea acelaşi obiectiv.

Valoarea estimată a contractul de achiziţie publică privind ''Achiziţia de material rulant nou destinat transportului regional şi suburban feroviar de călători (trenuri electrice regionale RE-R)" este cuprinsă între 1,707 miliarde de lei şi 4,557 miliarde de lei, fără TVA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.