Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Azerbaidjanului: 'Intenționăm să ne dublăm aprovizionarea cu gaz, poate chiar mai mult decât dublu'

president.az
Ilham Aliyev

"Politica noastră de succes și pașii noștri comuni din ultimii ani au creat o bază foarte puternică pentru cooperarea în domeniul energetic de astăzi", a declarat președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, în cadrul unei declarații de presă comune cu premierul Ungariei, Viktor Orban, la Budapesta, relatează News.az.

"Premierul a amintit că s-a lucrat foarte mult la proiectul NABUCCO. Cu toate acestea, proiectul NABUCCO nu a fost implementat deoarece nu au fost identificate sursele financiare. Cu toate acestea, Azerbaidjanul a depus eforturi pentru a livra resursele sale de gaze pe piețele europene și, ca urmare, Coridorul sudic de gaze a fost implementat în urmă cu doi ani. Aceasta este o infrastructură energetică foarte modernă, lungimea sa este de 3.500 de kilometri, iar Azerbaidjanul livrează resursele sale de gaze naturale către Uniunea Europeană de doi ani", a precizat șeful statului.

"Conform documentului pe care l-am semnat cu Comisia Europeană anul trecut, intenționăm să ne dublăm furnizarea de gaze, poate chiar mai mult decât dublu. Resursele pentru a face acest lucru sunt disponibile, la fel ca și voința politică și contactele cu partenerii noștri", a adăugat președintele Ilham Aliyev.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.