Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele brazilian Lula da Silva avertizează: Ne confruntăm cu o "urgență climatică fără precedent"

noaa.gov
schimbari climatice criza climatica fenomene

Președintele brazilian Lula da Silva le-a spus liderilor mondiali că planeta se confruntă cu o "urgență climatică fără precedent", în cadrul summitului G20.

Ne confruntăm cu o "urgență climatică fără precedent" din cauza "lipsei de angajament față de mediu", a spus președintele brazilian la prima sesiune a G20 de la New Delhi, potrivit AFP, conform mediafax.

„Secetele, inundațiile, furtunile și incendiile sunt din ce în ce mai frecvente”, a spus Lula, care a făcut din protecția mediului, în special a Amazonului, unul dintre punctele cheie ale politicii sale.

Anul viitor, Brazilia va deține președinția G20.

Liderii G20 se întâlnesc în acest weekend, în timpul celui mai fierbinte an din istoria omenirii, dar sunt slabe speranțe ca grupul să ajungă la un acord asupra unor măsuri ambițioase de combatere a crizei.

În iulie, miniștrii energiei din G20 nu au reușit nici măcar să menționeze cărbunele în declarația lor finală, cu atât mai puțin să convină asupra unei foi de parcurs pentru reducerea treptată a emisiilor, și nu s-a înregistrat niciun progres în ceea ce privește obiectivul privind energiile regenerabile.

Țările G20 reprezintă 85% din PIB-ul mondial și o cantitate similară de emisii globale de încălzire a climei, ceea ce face ca acțiunile din cadrul forumului să fie cruciale pentru realizarea unor progrese reale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.