Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Braziliei, decizie neașteptată: Șeful gigantului petrolier Petrobras a fost demis după doar 40 de zile

UOL Notícias
Bolsonaro

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro l-a demis luni pe şeful gigantului petrolier Petrobras, José Mauro Coelho, numit în fruntea companiei în urmă cu doar 40 de zile, a anunţat Ministerul Minelor şi Energiei, relatează marţi AFP, conform AGERPRES.

"Guvernul federal, în calitate de acţionar majoritar al Petroleo Brasileiro S.A., Petrobras, informează că a decis să promoveze schimbarea preşedinţiei companiei", se arată într-un comunicat al ministerului.

José Mauro Coelho a fost al treilea preşedinte al grupului petrolier în puţin peste un an.

Fără a preciza motivele demiterii, guvernul i-a mulţumit pentru munca depusă, subliniind totodată că "Brazilia traversează în prezent o perioadă dificilă, din cauza efectelor volatilităţii extreme a hidrocarburilor pe pieţele internaţionale", se menţionează în comunicat.

Şeful statului, Jair Bolsonaro, intenţionează să candideze pentru un al doilea mandat la alegerile din octombrie şi se află sub presiunea inflaţiei ridicate din ţara sud-americană.

Guvernul l-a propus ca nou preşedinte al Petrobras pe Caio Mario Paes de Andrade, actualul secretar pentru Debirocratizare din Ministerul Economiei, care trebuie să primească undă verde de la consiliul de administraţie al companiei pentru a fi numit oficial.

Caio Mario Paes de Andrade "prezintă toate calificările pentru a conduce compania în vederea depăşirii provocărilor impuse de situaţia actuală, sporind capitalul de reputaţie al acesteia, promovând îmbunătăţirea continuă a managementului şi performanţa în creştere a companiei, fără a neglija responsabilităţile Petrobras în materie de guvernanţă, mediu şi, în special, chestiuni sociale", a dat asigurări Ministerul Minelor şi Energiei.

Cei doi predecesori ai lui Coelho, Roberto Castello Branco şi Joaquim Silva e Luna, au fost, de asemenea, demişi de la conducerea companiei în urma criticilor preşedintelui Bolsonaro în legătură cu creşterea preţurilor la combustibil.

José Mauro Coelho, care provenea din Ministerul Minelor şi Energiei, a preluat conducerea Petrobras pe 14 aprilie şi a dat asigurări că nu va exista nicio schimbare în politica de preţuri a companiei, care urmează cursul preţului internaţional al ţiţeiului, care a cunoscut o creştere importantă în ultimele luni din cauza războiului dintre Rusia şi Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.