Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Bulgariei a discutat telefonic cu Matthew G. Boyse, un diplomat american de rang înalt, despre Iniţiativa celor Trei Mări

Rumen Radev

Preşedintele bulgar Rumen Radev a discutat la telefon miercuri cu Matthew G. Boyse, adjunctul asistentului secretarului de stat pentru afaceri europene şi eurasiatice, informează biroul de presă al preşedinţiei, citat de BTA.

Boyse a exprimat sprijinul Washingtonul pentru găzduirea de către Bulgaria a summitului Iniţiativei celor Trei Mări în 2021. Iniţiativa este menită să promoveze cooperarea între 12 ţări din Europa centrală şi de est şi partenerii lor în domeniile energiei, transportului şi digitalizării, scrie agerpres.ro.

Citește și: Traian Berbeceanu: ‘Evenimentul de la Patriarhie a fost deosebit, în cele 3 zile au fost zeci de mii de oameni, cred că organizarea a fost una de excepție’ .

Cele două părţi au fost de acord că este foarte important ca toate statele membre să se alăture Fondului de investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări pentru a impregna acest format de cooperare regională cu mai mult pragmatism.

SUA s-au angajat să investească până la un miliard de dolari în proiecte de infrastructură ale Iniţiativei celor Trei Mări. Radev a subliniat importanţa companiilor şi a instituţiilor financiare internaţionale, care pot fi implicate în implementarea de proiecte comune.

Cei doi oficiali au discutat, de asemenea, despre extinderea geografică a iniţiativei pentru a atrage Grecia şi Cipru ca parteneri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.