Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Bulgariei: 'Există riscul ca războiul din Ucraina să se extindă în întreaga lume. Este datoria noastră patriotică să nu permitem acest lucru'

laitimes.com
al treilea razboi mondial

Există un risc real ca războiul din Ucraina să se extindă la nivelul întregii Europe sau al lumii, a declarat președintele bulgar Rumen Radev într-un discurs național cu ocazia zilei de 1 mai, Ziua Muncii.

"Casele noastre, patria și natura noastră pot cădea victime ale acestei escaladări", a spus șeful statului bulgar. El a adăugat că există politicieni dispuși să facă acest pas periculos și să pună în joc viitorul Bulgariei în interesul propriilor câștiguri materiale, relatează bta.bg.

"Anul acesta sărbătorim, în timp ce în inima Europei răsună explozii și orașe întregi sunt în ruine", a spus Radev. Bulgaria suferă deja pagube indirecte din cauza acestui război în domeniul energiei și al economiei, iar prețurile în creștere îi scufundă pe tot mai mulți bulgari sub pragul sărăciei, a mai spus Radev.

"Este datoria noastră patriotică să nu permitem ca Bulgaria să fie implicată în acest război. Să nu cedăm apelurilor militariste cu care începe fiecare masacru. Să nu permitem ca patimile războiului să ajungă în Bulgaria. Să nu suportăm ca șarlatanii politici să le alimenteze pentru propriul lor profit", a declarat președintele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.