Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Coreea de Sud în România

ziuaconstanta.ro
Camera de Comerț și Industrie a României

România şi Coreea de Sud au o relaţie strânsă de cooperare atât pe plan economic, cât şi pe plan diplomatic, iar discuţiile dintre cele două părţi s-au concretizat în proiectele comune de cooperare în sectorul energiei nucleare, investiţiile recente însumând 200 milioane de euro, a afirmat ambasadorul Republicii Coreea de Sud în România, Rim Kap-soo, într-o întâlnire cu preşedintele CCIR, Mihai Daraban.

"La nivel oficial, există o preocupare permanentă pentru identificarea şi implementarea soluţiilor de dezvoltare a industriilor energiei, apărării, IT&C şi a infrastructurii, prin potenţiale investiţii coreene. Între România şi Coreea de Sud există o relaţie strânsă de cooperare atât pe plan economic, cât şi pe plan diplomatic, dovada fiind şi seria de întâlniri, organizate în acest an, la care au participat oficiali de rang înalt din cele două state. Aceste discuţii s-au concretizat în proiectele comune de cooperare în sectorul energiei nucleare, investiţiile recente însumând 200 milioane de euro. În momentul de faţă, există parteneriate între Nuclearelectrica şi compania Korea Hydro, precum şi o implicare a Coreei de Sud, alături de SUA şi Japonia, în ceea ce priveşte proiectarea şi implementarea reactoarelor nucleare modulare în România. În acest context, întâlnirea de astăzi (joi, n.r.) devine foarte importantă pentru dinamizarea relaţiilor economice dintre cele două state, dialogul cu preşedintele CCIR, Mihai Daraban, fiind ca întotdeauna extrem de constructiv", a declarat ambasadorul Republicii Coreea de Sud în România, potrivit unui comunicat al CCIR transmis vineri AGERPRES.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) s-a întâlnit joi cu Rim Kap-soo, ambasadorul Republicii Coreea de Sud în România, în continuarea consultărilor avute cu partea coreeană pe linia parteneriatului strategic.

Întâlnirea a avut ca scop informarea conducerii CCIR cu privire la conţinutul foii de parcurs stabilite de autorităţile române şi coreene pentru intensificarea relaţiilor economice bilaterale. Cu acest prilej, au fost punctate domeniile de interes comun asupra cărora se vor concentra eforturile comunităţilor de afaceri din cele două state.

"CCIR este profund implicată în dezvoltarea componentei economice a parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii (SUA), Coreea de Sud şi Japonia, iar domeniile stabilite azi cu misiunea diplomatică coreeană, vizează obiective strategice de mare interes care vor determina expansiunea afacerilor româneşti pe pieţele extracomunitare. La nivelul organizaţiei noastre există o permanentă preocupare privind oportunitatea cooperării cu mediile de afaceri din cele două state, în special în ceea ce priveşte modernizarea portului şi şantierului naval Constanţa, obiectiv care deţine un potenţial semnificativ, mai ales în noul context geopolitic. Propunerile noastre, făcute inclusiv la întâlnirea de azi, au fost recepţionate cu deschidere de către partea coreeană, fiind apreciat avantajul care poate fi obţinut şi prin exploatarea întregului coridor dunărean. Trebuie să ne gândim că preluarea a 18 mii de tone de mărfuri cu ajutorul barjelor fluviale este un proces mult mai eficient decât transportul aceleiaşi cantităţi de mărfuri utilizând un număr de 900 de camioane", a declarat preşedintele CCIR, Mihai Daraban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.