Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele CCI Harghita consideră că, în viitor, multe afaceri se vor închide şi va creşte numărul de şomeri

somer

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Harghita, Balasi Csaba, consideră că în viitor multe afaceri din judeţ se vor închide şi va creşte numărul de şomeri, în contextul situaţiei actuale caracterizate de lipsa predictibilităţii.

"În situaţia actuală, cum s-a scumpit combustibilul, oferte de preţ se dau pentru o zi, pentru două zile. De la o zi la alta, în 30 de zile poate să se întâmple că e o schimbare de preţ de 30%. Când noi nu avem o predictibilitate, atunci toată lumea se gândeşte ce să facă: să închidă prăvălia, cum să supravieţuiască? Foarte multe întrebări sunt din partea întreprinzătorilor şi nu prea primim nici informaţiile necesare, dar nici ajutorul necesar. (...) După mine, se vor închide multe afaceri. Deci, cel puţin numărul de şomeri va creşte, asta cu siguranţă. Cine vor fi beneficiarii acestei situaţii, este o mare întrebare. Dar vor fi, pentru că tot timpul când se reorganizează piaţa, unii se întăresc, alţii pierd. Este interesant, acum strângem informaţii şi noi, pentru că dacă avem informaţii suficiente, mai putem supravieţui", a declarat Balasi Csaba, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.ro.

Acesta a susţinut că firmele a căror cifră de afaceri a scăzut cu cel puţin 20% ar trebui să primească ajutoare financiare pentru menţinerea personalului.

"Este o problemă enormă aici şi cea mai mare problemă este că în perspectivă nu prea vedem soluţii", a afirmat el.

Balasi Csaba a mai spus că există multe proiecte din domeniul construcţiilor care au fost sistate, întrucât de la o zi la alta se schimbă preţul materialelor de construcţii.

"Cine a semnat un contract acum un an, acum stă cu jumătatea lucrării terminate şi nu mai poate să meargă mai departe, să execute lucrarea, pentru că preţurile nu mai sunt cele de acum un an, ci sunt mult, mult mai mari, enorm de mari", a subliniat preşedintele CCI Harghita.

El a vorbit şi de dificultăţile întâmpinate de întreprinzători în timpul pandemiei, susţinând că statul nu a ajutat suficient mediul de afaceri în perioada respectivă.

Balasi Csaba a salutat, în cadrul conferinţei de presă, şi noul proiect de lege al camerelor de comerţ din România, susţinând că, potrivit noilor reglementări, aceste instituţii vor avea posibilitatea de a susţine mediul de afaceri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.