Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele CCR, mesaj-ordin pentru magistrați: E datorie de onoare pentru judecători

ccr
marian enache

Preşedintele CCR Marian Enache a precizat, cu ocazia Zilei Constituţiei României, că Legea fundamentală „exprimă manifestarea suverană a voinţei poporului român pentru democraţia constituţională, întemeiată pe tradiţiile constituţionale româneşti şi valorile comune ale constituţionalismului european”.

„Celebrăm astăzi Ziua Constituţiei, Lege fundamentală menită a defini bazele statului de drept şi ale democraţiei. Constituţia exprimă manifestarea suverană a voinţei poporului român pentru democraţia constituţională, întemeiată pe tradiţiile constituţionale româneşti şi valorile comune ale constituţionalismului european. În cei 31 de ani de la adoptare, Constituţia a avut un rol eminent în afirmarea şi consolidarea unităţii şi indivizibilităţii statului român, unităţii poporului şi egalităţii între cetăţeni. Garant al supremaţiei Constituţiei, Curtea Constituţională a României a contribuit, prin deciziile sale, la respectarea principiului separării puterilor, a echilibrului lor şi a colaborării loiale între autorităţile statului, precum şi la promovarea funcţionării modelului democratic de tip occidental, pentru care românii au optat prin Revoluţia din Decembrie 1989”, a declarat Marian Enache, potrivit unui comunicat de presă al CCR.

El a mai spus că judecătorii au „o îndatorire de onoare în afirmarea identităţii constituţionale, în apărarea şi asigurarea supremaţiei Constituţiei, în deplin acord cu respectarea angajamentelor internaţionale ale României în spaţiul euroatlantic”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.