Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Chinei a vizitat un spital în care sunt tratați pacienții infectați cu coronavirus

Xi Jinping

Preşedintele Chinei Xi Jinping a purtat o mască de protecţie, în timp ce a vizitat un spital din Beijing în care sunt trataţi pacienţi infectaţi cu coronavirus şi a discutat cu câţiva locuitori din centrul oraşului, potrivit news.ro.

Preşedintele Chinei, care a numit coronavirusul ”un demon”, a făcut luni o vizită la un spital din Beijing la care sunt trataţi pacienţi infectaţi.

El a calificat situaţia din epicentrul îmbolnăvirilor, Wuhan, ca fiind încă foarte gravă şi a cerut măsuri mai ferme pentru a preveni răspândirea virusului.

Xi a evitat apariţiile în public după izbucnirea cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus, care au afectat peste 40.000 de persoane. El l-a desemnat pe premierul Li Keqiang să conducă un grup de lucru care să gestioneze situaţia.

Citește și: Raed Arafat trage cu TUNUL în Guvernul PNL: a identificat portița lăsată spitalelor private

Luni, Xi a purtat o mască şi mănuşi chirurgicale şi s-a întâlnit cu medicii Spitalului Ditan din Beijing, unde s-a interesat de tratamentul pacienţilor şi a avut o discuţie video cu medicii din Wuhan.

De asemenea, a vizitat comunitatea din centrul Beijingului, penturu a verifica demersurile de control şi prevenire a epidemiei, conform televiziunii de stat chineze.

Imaginile îl arată pe Xi Jinpig în timp ce îi este măsurată temperatura cu un termometru cu infraroşu, apoi vorbind cu oamenii şi făcându-le cu mâna celor care au ieşit la ferestrele apartamentelor.

Izbucnirea cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a determinat acţiuni fără precedent ale Guvernului chinez inclusiv închiderea şi plasarea în carantină a oraşelor din provincia Hubei, precum şi întreruperea transportului la nivel naţional şi închiderea obiectivelor turistice, iar sute de milioane de oameni au fost obligaţi să rămână în locuinţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.