Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Chinei i-a adus un ultim omagiu lui Fidel Castro

Preşedintele chinez Xi Jinping, care nu se va deplasa la ceremoniile organizate în Cuba pentru comemorarea lui Fidel Castro, l-a omagiat pe fostul lider cubanez marţi, la Ambasada Cubei de la Beijing, informează AFP, potrivit agerpres.

Xi Jinping va fi reprezentat în Cuba de vicepreşedintele chinez Li Yuanchao, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe chinez, Geng Shuang, în timpul unei conferinţe de presă.

Incident militar în Strâmtoarea Ormuz. Elicopter american, luat la ţintă de marina iraniană - VIDEO

O ceremonie de omagiere va avea loc marţi seara la orele 19:00 (00:00 GMT, miercuri), în Piaţa Revoluţiei din centrul capitalei cubaneze, în prezenţa a circa 20 de lideri din ţări prietene. Funeraliile de duminică, din Santiago de Cuba, în estul ţării, ar urma să aibă loc în prezenţa unui grup de invitaţi mai restrâns.

Cu toate acestea, Xi Jinping s-a deplasat marţi dimineaţa la Ambasada Cubei la Beijing, pentru a-şi "prezenta condoleanţele", a anunţat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze.

Preşedintele Chinei a declarat aici că Fidel Castro a fost "marele lider al poporului cubanez", potrivit aceleiaşi surse.

VIDEO Tragedie AVIATICĂ în Columbia: Motivul INCREDIBIL al prăbușirii aeronavei

"Realizările lui nemuritoare şi istorice pentru dezvoltarea socialismului, la fel ca şi sprijinul său acordat cauzelor juste din alte ţări nu vor fi niciodată uitate", a subliniat Geng Shuang, citându-l pe Xi Jinping.

Într-un mesaj televizat pe care l-a citit sâmbăta seara, Xi Jinping şi-a exprimat convingerea că Fidel Castro "va trăi veşnic".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.