Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele chinez Xi Jinping anunță că ţara lui va dona altor state 2 miliarde de doze de vaccinuri anti-COVID-19

Newsweek
Xi Jinping

Preşedintele chinez Xi Jinping a anunţat joi că ţara lui va dona altor state 2 miliarde de doze de vaccinuri anti-COVID-19 în 2021, a raportat televiziunea de stat CCTV, citată de Reuters.

Într-un mesaj adresat participanţilor la forumul internaţional de cooperare în privinţa vaccinurilor anti-COVID-19, preşedintele chinez a mai spus că ţara lui va dona şi 100 de milioane de doze mecanismului global de distribuţie de vaccinuri COVAX, potrivit CCTV.

China a livrat peste 770 de milioane de doze de vaccinuri în alte ţări, potrivit unei declaraţii publicate pe site-ul Ministerului de Externe, a precizat ministrul Wang Yi în cadrul forumului de joi, scrie Agerpres.ro.

Sinovac Biotech, unul dintre principalii producători chinezi de vaccinuri, a semnat acorduri de cooperare cu 20 de ţări, care vizează aproape 900 de milioane de doze conţinând vaccinul anti-COVID-19 produs de această companie, a anunţat directorul său executiv, Yin Weidong, joi, într-un discurs rostit în cadrul aceluiaşi forum.

În afara Chinei, partenerii Sinovac din Indonezia, Brazilia, Turcia, Malaezia şi Egipt vor participa la producerea acestor doze, a mai spus Yin, fără să precizeze calendarul de livrare pentru aceste doze.

Compania Sinovac va depune la autorităţile de reglementare medicală din mai multe ţări solicitări privind organizarea unor studii clinice şi eliberarea autorizaţiei de utilizare pentru două versiuni noi ale vaccinului său, modificat pentru a ţinti variantele Delta şi Gamma, în viitorul apropiat, a dezvăluit Yin Weidong.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.