Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele CIO, Thomas Bach, nu exclude organizarea JO din 2036 în Germania

CIO
Thomas Bach
Bach a spus într-un interviu, acordat ediţiei de miercuri a revistei Sport Bild, că Jocurile din 1936 folosite ca propagandă de regimul nazist al lui Adolf Hitler nu ar trebui să fie un obstacol în calea unei candidaturi.

''Bineînţeles sunt critici şi vor exista critici de la alţi candidaţi. Dar din punct de vedere internaţional, Germania nu a fost blamată niciodată pentru acele Jocuri din 1936'', a spus Bach.

Şeful CIO a opinat că organizarea JO din nou la Berlin ar putea transmite un semnal, la fel cum JO 1972 de la Munchen au prezentat o Germanie nouă şi democratică: ''Atunci în 1972, noi nu am fost acuzaţi nici pentru Jocurile din 1936. Această oportunitate ar putea apărea şi în 2036 şi nu aş vedea data ca un obstacol adevărat''.

Pentru Bach, Jocurile de la Munchen au reprezentat un punct de cotitură important pentru sportul german, au schimbat imaginea sportului în ţară şi ''au avut un impact asupra sportului şcolar şi a sportului de mare performanţă''.

După 1972, toate candidaturile germane nu au mai avut succes, cum a fost cazul Berlinului în 2000, sau au fost stopate de referendumuri în cazul Olimpiadei de iarnă Munchen 2022 şi a celei de vară Hamburg 2024.

În Germania există o dezbatere pentru o eventuală candidatură la JO 2036, iar Jocurile Europene multisport de la Munchen, care au loc în această lună, chiar pe foste arene de la JO 1974, ar putea pava calea pentru o nouă încercare.

Preşedintele Comitetului olimpic german, Thomas Weikert, a declarat pentru DPA că evenimentul de la Munchen ar putea ajuta la ''creşterea acceptării şi aprobării pentru Jocurile Olimpice'' în Germania.

JO 2024 au loc la Paris, ediţia din 2028 la Los Angeles, iar JO din 2032 vor fi găzduite de Brisbane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.