Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele CJ Cluj, acuzat că a profesat pe baza unei diplome false

diploma seplecan

Președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, este acuzat că a profesat ca jurist pe baza unei diplome de licență falsificate. Conducerea Universității Spiru Haret, unde Seplecan susține că a absolvit Facutatea de Drept și Administrație Publică în anul 2006, susține că nu a eliberat nici o diplomă pe numele președintelui CJ Cluj. De cealaltă parte, Seplecan afirmă că este victima unor grupuri de interese care vor să îl denigreze.

Potrivit Monitorului de Cluj, pe diploma eliberată de Universitatea Spiru Haret se precizează că Mihai Seplecan este absolvent a Universităţii Banatului Timişoara, Facultatea de Drept.

Rectorul Universității Spiru Haret, Aurelian Bondrea, afirmă că Facultatea de Drept şi Administraţie Publică Bucureşti avea în anul 2006 o singură specializare respectiv „Drept” şi nu „Drept şi Administraţie Publică” aşa cum este scris pe diplomă.

„Diploma de licenţă Seria D nr 0115367 pe numele absolventului Szeplekan Ş. Mihai nu a fost eliberată de Universitatea Spiru Haret Bucureşti. Diploma este contrafăcută şi prezintă date neconforme realităţii, respectiv diploma nu a fost eliberată de Serviciul acte de studii din cadrul Universităţii Spiru Haret Bucureşti, seria şi numărul formularului de diplomă nu au fost repartizate niciodată Universităţii Spiru Haret Bucureşti pentru absolvenţii promoţiei 2006; pentru aceşti absolvenţi formularele de diplomă repartizate Universităţii Spiru Haret poartă seria Y. (...) Semnăturile aplicate pe diplomă nu aparţin persoanelor îndrituite de Universitatea Spiru Haret pentru a semna acte de studii, respectiv rector, decan şi secretar şef. Numărul de înregistrare din Registrul de evidenţă acte de studii, respectiv 216/09.12.2006 nu face referire la vreun act de studii eliberat pe numele Szeplekan Ş. Mihai. La numărul 216 se regăseşte înregistrată diploma de licenţă seria Y, nr. 0049143 eliberată absolventei Neacşu P. Elena de către Facultatea de Drept şi Administraţie Publică Constanţa din structura Universităţii Spiru Haret. Diplomele de licenţă pentru promoţia 2006 au fost scrise olograf şi nu tipărit.”, a declarat Bondrea.

De cealaltă parte, președintele CJ Cluj susține că acuzațiile cu privire la diploma sa falsă sunt doar o încercare de șantaj a unui grup de interese, șantaj la care nu are de gând să cedeze.

„Azi aflu că mi-am falsificat studiile. Ieri mi se făcea denunt penal că vreau să-mi curgă motorină în buzunare. Sunt convins că după ce nu le va merge si cu această mizerie azvârlită în presă si nu au să scape de mine, mâine am să aflu că sunt violator, au să îmi producă un certificat de nebun si au să inventeze alte si alte mizerii. Si toate astea mi se întâmplă numai de când nu am răspuns comenzilor politice, numai de când nu am acceptat jocurile lor murdare pentru a semna si acoperi cu semnătura mea mizeriile pe care le-au lăsat în urmă la toate proiectele si câte alte mizerii cu care s-au tocat degeaba pentru clujeni, nu pentru buzunarele lor si a clicii din spatele lor, milioane de euro. Sunt disperati.Din momentul în care am început să denunt public presiunile la care sunt supus de către acest grup de interese, am devenit indezirabil. Dacă urlam în haită, nici azi nu as fi stiut cât de analfabet, proxenet si interlop sunt.”, susține Seplecan într-un comunicat de presă remis către Agerpres.

Președintele CJ Cluj mai afirmă că toate acuzațiile i se trag de la faptul că a refuzat să cedeze presiunilor care s-au făcut asupra sa pentru a efectua plăți către anumite firme, pentru a nu da anumite acte unor instituții abilitate care cercetau proiectele din ultimii ani din județ, sau pentru a opri ori modifica anumite rapoarte de audit.

IPJ Cluj s-a autosesizat în scandalul presupusei diplome false și a demarat o anchetă în acest sens, așa încât Seplecan ar putea fi urmărit penal pentru fals în acte publice, uz de fals și înșelăciune.

„Poliţiştii fac verificări în legătură cu informaţiile apărute în presă privind folosirea de către Mihai Seplecan a unei diplome false de licenţă. Se poartă o corespondenţă cu universitatea care ar fi eliberat diploma respectivă, iar scopul verificărilor este de a vedea dacă a avut loc sau nu o infracţiune. Poliţiştii s-au autosesizat în acest caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan, pentru Monitorul de Cluj.

Mihai Seplecan a fost ales preşedinte al CJ Cluj în 10 iunie, iar în 24 septembrie PNL Cluj i-a retras sprijinul politic. În 23 octombrie a fost exclus din partid, în prezent fiind în derulare procedura prin care Seplecan a contestat decizia la Comisia de Arbitraj Judeţeană a PNL Cluj.

Sursa foto: stiridecluj.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.