Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele CJ Iaşi, vizat de perchezițiile DNA, este plecat la Bruxelles

cristian adomnitei

Președintele Consiliului Județean Iași, liberalul Cristian Adomniței, vizat în dosarul în care procurorii DNA fac percheziții miercuri la CJ, privind fapte de corupţie, nu se află în țară, el plecând la Bruxelles în cursul dimineții, pentru a participa la şedinţa plenară a Comitetului Regiunilor.

'Agenda evenimentului a fost stabilita de Comitetul Regiunilor cu aproximativ doua luni în urma. Din februarie 2015, domnia sa ocupa functia de vicepresedinte al grupului PPE din cadrul Comitetului Regiunilor, fiind membru în cele mai importante comisii din cadrul acestuia - Comisia pentru cetatenie, guvernanta, afaceri externe si institutionale - CIVEX si Comisia pentru politica de coeziune teritoriala - COTER. Unul dintre subiectele care vor fi dezbatute în aceste zile este Planul de Investitii si Fondul European pentru Investitii Strategice (împreuna cu reprezentantii Comisiei Europene, a Bancii Europene de Investitii, a Bancii Centrale Europene si ai Comitetului Economic si Social European', a declarat presei Marius Pârciu, purtatorul de cuvânt al Consiliului Judetean Iasi.

Citește și: Preşedintele CJ Iaşi, vizat de DNA. Faptele cercetate de procurori (surse)

Totodata, reprezentantul Consiliului Judetean Iasi a confirmat faptul ca în cursul diminetii la sediul institutiei administrative a venit o echipa a Directiei Nationale Anticoruptie, adaugând ca institutia a pus la dispozitia procurorilor toate documentele solicitate.

'Colaboram cu autoritatile pentru a clarifica situatia, toate documentele solicitate fiind puse la dispozitia procurorilor', a mai spus Marius Pârciu.

UPDATE Purtatorul de cuvânt al PNL, Ionut Stroe, a declarat ca DNA nu a solicitat prezenta presedintelui Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, la perchezitiile desfasurate la Consiliu, precizând ca Adomnitei si-a manifestat disponibilitatea de a participa.

'Domnul Cristian Adomnitei, din informatiile pe care le avem, nu i s-a solicitat prezenta la aceste perchezitii, se afla în drum catre o institutie europeana - Comitetul regiunilor de la Consiliul Europei. Si-a afirmat disponibilitatea de a participa, nu i s-a cerut de catre DNA prezenta la aceste perchezitii. (...) În mod oficial DNA nu i-a solicitat prezenta, dar si-a manifestat disponibilitatea de a se întoarce la Iasi', a spus Stroe, într-o conferinta de presa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.